bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Neumím chytat nájezdy? Tak mi poraďte, žádá Lehner na twitteru

26. listopadu 2019, 17:11

Jan Pikous

Je jiný než ostatní hokejisté. Zatímco mnozí hráči při rozhovorech či pozápasových ohlasech často sahají k bezobsažným vyjádřením plným klišé, od Robina Lehnera „okecávání“ nečekejte. Brankář Chicaga se nebojí kritizovat a pojmenovat věci pravým jménem. Teď prostořeký brankář pobavil na twitteru, kde lidi poprosil, aby mu poradili, jak lépe zvládat samostatné nájezdy.

V uplynulé sezoně zářil v dresu New York Islanders a pak coby volný hráč překvapivě zamířil do týmu Blackhawks, kde utvořil dvojici s populárním Coreym Crawfordem. A při vší úctě k dvojnásobnému šampionovi Stanley Cupu to je právě jeho švédský parťák, jenž je v úvodu sezony chicagskou jedničkou.

Předvádí skvělé výkony a nebýt Lehnera, bude odstup Chicaga na příčky zajišťující vyřazovací fázi ještě daleko větší. Bývalý gólman Isles ohromuje téměř v každém duelu a ne nadarmo má nejlepší úspěšnost zákroků napříč všemi brankáři v lize. 

Když ale dojde na samostatné nájezdy, zmrzne švédskému svérázovi úsměv na rtech. V NHL totiž na tuhle disciplínu nenajdete horšího adepta. Ze všech 104 ligových gólmanů, na které šlo za kariéru alespoň 40 penaltových střel, je Lehner suverénně nejhorší.  

Z 94 pokusů dostal hned 45 gólů, což jednoduchou matematikou znamená, že v praxi branku dostává z každého druhého nájezdu. Statistiku vítězství a proher tak má logicky značně nelichotivou a z třiceti absolvovaných rozstřel odešel jako vítěz z pouhých osmi. 

Naposledy se tahle skutečnost potvrdila v sobotu, kdy Blackhawks podlehli na penalty Dallasu a chicagský redaktor Mark Lazerus to na twitteru napsal bez servítků: Robin Lehner neumí chytit nájezd. 

Sám kritizovaný na to nejprve reagoval smíchem a pak se k tématu vyjádřil i obšírněji: Rád bych od všech expertů z médií slyšel, jak by měla vypadat má nová nájezdová strategie. Jsem jedno ucho. Nájezdy nejsou hokej, takže se tenhle sport musím nějak naučit. Snad mi nějaký z expertů poradí, když to zatím moji gólmanští trenéři nedokázali,“ rýpnul si do Lehner do kritiků na sociální síti.  

To samozřejmě vyvolalo vlnu většinou neseriózních reakcí. Zda se mezi nima objevila i nějaká, kterou švédský brankář využije, možná uvidíme už při příštích penaltách během zápasu Chicaga. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.