bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Neuvěřitelný gól. Crosby se potřetí stal tampským katem a připomněl Stevense

25. května 2016, 14:06

Tomáš Zatloukal

Po porážce v pátém zápase se dostal pod palbu kritiky, dokonce se ozývaly hlasy, které volaly po odebrání kapitánského céčka. Sidney Crosby se zase jednou ocitl na pranýři. A zase jednou dokázal odpovědět tak, jak to umí jen opravdové superhvězdy. Potřetí v konferenčním finále vstřelil vítěznou branku, tentokrát opravdu výstavní. Protančil obranou Tampy Bay Lightning a zaplnil stránky zámořských sportovních webů brilantní akcí.

"Crosby dal superhvězdný gól," lákali na shlédnutí jeho trefy na NBC Sports. "Sid the Kid umlčel kritiky," psali jinde. "Sid se protáhl obranou Bolts a zaznamenal krásnou trefu," zněl další titulek. A mohli bychom pokračovat ještě dlouho. Vše ovšem nejlépe vystihl Matt Cullen, ostřílený centr čtvrté pittsburghské formace. "Crosby je výjimečný hokejista a tohle byl neuvěřitelný gól."

Lídr Tučňáků udeřil v pravý čas, rozdílovým zásahem pomohl odvrátit vyřazení a vrátil sérii do Steel City. Zásluhy si však nepřepisoval, naopak vyzdvihl především poctivou defenzivní práci Patrica Hörnqvista, to právě švédský šikula, o němž hlavní kouč Pens Mike Sullivan v průběhu letošního play-off prohlásil, že jej nejde nemilovat, donutil Tylera Johnsona ke ztrátě kotouče. 

"Byla to od něj skvělá práce. Kdyby se nevracel a nezabojoval o puk,nic by z toho nebylo a oni by naopak upalovali na naši branku," hlásil Crosby. Ten překonal Andreje Vasilevského prudkou ranou mezi betony a radoval se z šestého gólu v letošních vyřazovacích bojích. A třetího vítězného proti Tampě Bay, kanadský idol se tedy podepsal pod všechny výhry nad Lightning.

Něco takového NHL neviděla od roku 2014, kdy v sérii se St. Louis Blues rozhodl tři mače Jonathan Toews, nezlomný kapitán Chicaga Blackhawks. Nikoliv náhodou "Tazer" třikrát pozdvihl Stanleyův pohár, je mužem pro velké okamžiky, umí zahrát v kritických chvílích. Crosby podobnou pověst právě oprašuje, v minulosti rozhodl dvě olympijská finále a pomohl k jednomu stříbrnému poháru.

Nedávno vstřelil svou premiérovou branku v prodloužení v play-off, což třeba Alex Ovečkin dosud nedokázal. Tři "game-winnery" proti Lightning budiž dalším důkazem jeho "šestého smyslu" pro velké góly. V historii Penguins najdeme již jen jediného hráče s takovou bilancí, v roce 1991 se stal třikrát katem washingtonských Capitals Kevin Stevens. 

A Pittsburgh posléze dokráčel až k hokejovému grálu. Budou se dějiny opakovat?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.