bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Neuvirth prodloužil o dva roky, situace v brankovišti Flyers je ale složitá

2. března 2017, 12:00

Jiří Lacina

Velmi zajímavá je po uzávěrce přestupů brankářská situace ve Philadelphii. Michal Neuvirth by měl mít jistotu, ale taky ji mít nemusí. Steve Mason zažíval v posledních hodinách před uzávěrkou přestupů pořádnou nejistotu, nakonec má ale své jisté, i když jen do konce sezóny.

Přeloženo do srozumitelnější řeči: Michal Neuvirth se dočkal nové dvouleté smlouvy, zda na něj ale Philadelphia do budoucna vsadí, to se teprve uvidí. Steve Mason se včera vyznal, jaké jsou to před uzávěrkou přestupů nervy, neb s vysokou pravděpodobností očekával své stěhování. Ačkoli se Ron Hextall snažil, výměna se nakonec neuskutečnila a Mason zůstává do konce sezóny u Flyers.

Pak se stane nechráněným volným hráčem a nejspíš si bude hledat angažmá jinde. Neuvirthova smlouva zahalila Masonovu budoucnost ve Phille hustými mraky. Český gólman si v NHL užije další dva roky, po které si vydělá pět miliónů dolarů.

Rozumné peníze, pokud naváže na své kvalitní výkony z letošní nebo loňské sezóny, myslí si v klubu. „Líbí se nám délka i stropová zátěž,“ ohodnotil svoje dílo generální manažer Ron Hextall. „Nechtěl jsem jít do 1. července bez jediného gólmana, protože to je recept na průšvih.“

Přestože to tak vypadá, Neuvirthovi nová situace nic zvláštního negarantuje. Tedy krom toho, že si v příštích dvou letech určitě vydělá pět miliónů dolarů. Místní noviny spekulují, že klub nakonec nemusí Neuvirtha ani chránit v rozšiřovacím draftu, kdy si budou Rytíři z Las Vegas vybírat z každého týmu po jednom hráči.

Flyers mají totiž v sestavě ještě dvaadvacetiletého Anthonyho Stolarze, bez dvou centimetrů dvoumetrového habána, toho času na farmě. I o něj budou mít strach. „Bude zajímavé sledovat, zda Flyers odhalí Neuvirtha Las Vegas a budou si chránit Stolarze. Ten měl doposud jediný smlouvu na příští rok, podpis Neuvirtha to změnil,“ píše server philly.com.

„Dává nám to možnost volby,“ nechal situaci otevřenou Hextall, který přímo nevyloučil ani možnost prodloužit ještě spolupráci s Masonem. Osmadvacetiletý Kanaďan by ale musel odchytat zbytek sezóny jako bůh, aby k takovému kroku managament Letců přesvědčil.

Že by zůstal rád, o tom není pochyb. „Jsem tady několik let. Cítím, že tu mám nedodělanou práci. Rád bych byl mužem, který pomůže tomuhle týmu na vyšší úroveň,“ řekl Mason.

Jedna věc jsou ale osobní přání a novinářské spekulace, druhá věc bude realita nadcházejících měsíců. Rytířům z města hazardu postačí sehnat tři gólmany, přičemž nabídka bude bohatá. Velkým lákadlem bude určitě Marc Andre Fleury, jenž zůstane zřejmě volný na meníčku Pittsburghu Penguins. Tučňáci si totiž pravděpodobně ochrání mladšího Matta Murrayho.

Pokud jde o brankoviště Flyers, trumfy v ruce teď drží Neuvirth, který má velkou šanci v týmu zůstat a dokud Stolarz naplno neukáže svůj potenciál, možná se konečně dočkat i vytouženého místa jedničky.
 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.