bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Neuvirtha zastavilo zdraví, Hutchinson vyhořel. Brankářská krize dál drtí Toronto

12. listopadu 2019, 10:30

Tomáš Zatloukal

V ideálním světě by v neděli proti Chicagu stál mezi třemi tyčemi Michal Neuvirth a čistým kontem pomohl Torontu k vítězství. Jenže realita je jiná. Český gólman už dávno nemá s Maple Leafs nic společného, s hokejovým "Realem Madrid", jak o slavném klubu sám mluvil, se rozešel ještě během přípravného kempu kvůli zdravotním trablům. Nastala tak varianta, kteří se mnozí fanoušci právem obávali, místo náhradníka připadlo Michaelu Hutchinsonovi.

Pět zápasů, žádné vítězství, 23 obdržených gólů, úspěšnost 87,9 procenta.

Asi netřeba říkat více. Už z těch pár čísel každý snadno pochopí, proč se "Hutch" v pondělí ocitl na listině nechráněných hráčů a jeho další zastávkou má být torontská farma. Javorové listy nemohou čekat, až se Kanaďan s lapačkou na pravačce rozpomene na časy své největší slávy a začne mezi třemi tyčemi válet.

Jistě, Toronto ho nasazovalo do náročných zápasů, kdy před ním hrálo unavené mužstvo z předchozího dne, nicméně o to více bylo potřeba, aby občas chytil něco navíc, nebo alespoň nepouštěl vyloženě laciné branky. Nic z toho se Hutchinsonovi nepovedlo, naposledy od Blackhawks dostal pět kousků. "Nikdy není dobré, když pustíte pět gólů," sám uznal.  

"Ten pátý gól mě mrzí. Štve mě, že místo toho jsem nevytáhl parádní zákrok, díky kterému bych nám pomohl alespoň k bodu," sypal si popel na hlavu. I on přesně pojmenoval, co je důvodem, proč Javorové listy vyzkouší šestadvacetiletého Fina Kasimira Kaskisua.

Hutchinson svou výkonností potvrdil, že na NHL momentálně nemá. "Nezapomínejte, že měl být týmovou trojkou. Kdyby Neuvirthova zkouška vyšla, začínal by sezonu v AHL," píše Sportsnet. Jenže nevyšla, nejspíše kvůli kyčlím, které Neuvirtha dlouhodobě trápí.

Spílat ústeckému rodákovi ale Maple Leafs nemohou, jejich brankářská krize začala mnohem dříve a stojí za ní neprozíravé rozhodnutí. Dánský čahoun Frederik Andersen měl ještě poměrně nedávno schopného parťáka, byl jím Curtis McElhinney. Jenže loni v říjnu ho Toronto zapsalo na listinu nechráněných hráčů, aby udělalo prostor pro Garreta Sparkse, a po "MaCovi" sáhli Hurikáni z Caroliny.

A dál? Dál už to nejspíše znáte. Sparks nezářil a po jedné sezoně v roli torontské dvojky byl poslán do Vegas. Andersenův kolega pak měl vzejít z přípravného kempu, přičemž jasným favoritem byl Neuvirth. Byla to zajímavá sázka a srdce každého českého hokejového nadšence by jistě zaplesalo, kdyby vyšla.

Místo toho řeší Javorové listy co si počít v situaci, kdy Hutchinson je mizerný a Kaskisuo neprověřený. Přijde výměna? "Ty body z back to back zápasů potřebujeme, vždyť v této sezoně hrajeme dva dny po sobě hned čtnáctkrát," uvědomuje si kouč Mike Babcock.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.