bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

New Jersey může přidat pátou výhru v řadě, Washington se pokusí přiblížit Tampě

20. února 2018, 20:21

Petr Sumbal

Noc z úterka na středu nabídne fanouškům zámořské NHL devět atraktivních duelů. Bude tak rozhodně z čeho vybírat. Hned na úvod programu třeba New Jersey zaútočí proti Columbusu na pátou výhru po sobě. A střetnou se také lídři svých divizí Washington s Tampou Bay. O hodinu později pak spolu budou hrát sousedi v tabulce St. Louis se San Jose. Nakonec ve čtyři ráno Vancouver přivítá na domácím ledě Colorado.

1:00 New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets

New Jersey se poslední dobou dostalo do velmi dobré formy, už čtyřikrát po sobě dokázalo vyhrát a díky tomu stoupá tabulkou vzhůru. Aktuálně už mu patří sedmé místo ve Východní konferenci a je na čtvrté pozici ve vyrovnané Metropolitní divizi. V posledních dvou zápasech se dařilo českému útočníkovi Pavlu Zachovi, který se dvakrát trefil.

Columbus se nachází rovněž v Metropolitní divizi a momentálně to s jeho nadějemi na play-off nevypadá dobře. Po loňské povedené sezoně Blue Jackets dobře odstartovali i tu letošní, ale v poslední době je potkal výkonnostní propad. V posledních třech zápasech vždy končili jakožto poražený tým a na divokou kartu ztrácí už sedm bodů.

V této sezoně se Devils s Blue Jackets utkali už třikrát a z toho dvakrát dokázal zvítězit Columbus. Tomu se ostatně proti New Jersey dlouhodobě daří, porazil ho v pěti z posledních šesti vzájemných zápasů.

Předpokládaní brankáři: Keith Kinkade - Sergej Bobrovskij

1:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens

Philadelphia je v dobré pohodě, vypadá to, že míří do play-off. Pokud budou dál předvádět své výkony z poslední doby, nebudou Flyers ve vyřazovacích bojích určitě chybět. Nahráno mají už sedmdesát bodů, které je řadí na třetí místo v Metropolitní divizi. Z minulých sedmi utkání dokázali šestkrát zvítězit.

Montreal je na tom naopak velmi špatně a je už téměř jisté, že tento kanadský tradiční celek v bojích o Stanley Cup neuvidíme. Canadiens se obrovsky trápí a prohráli už pětkrát v řadě a sedmkrát z deseti posledních střetnutí. V Atlantické divizi je Montreal šestý a na postupové pozice ztrácí propastných třináct bodů.

Vzájemné zápasy těchto dvou týmů poslední dobou vždy vyhrává celek, který hraje zrovna před domácím publikem. Stalo se to už devětkrát po sobě. Z toho jednou také v této sezoně, kdy zvítězili doma Flyers.

Předpokládaní brankáři: Michael Neuvirth - Carey Price

1:00 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers

Toronto je mladý tým, který má zřejmě ještě svůj vrchol před sebou, ale na velký úspěch klidně může pomýšlet už v letošním play-off. O účasti Maple Leafs ve vyřazovacích bojích už je víceméně jasno. Ve Východní konferenci jsou třetí nejlepší, stejně tak i v Atlantické divizi. Na čtvrtou Floridu má Toronto velký devatenáctibodový náskok. Leafs vyhráli šest ze sedmi posledních utkání.

Florida by ráda ještě proklouzla do play-off, ale zatím to na to příliš nevypadá. Jak už bylo zmíněno, její ztráta na třetí tým Atlantické divize Toronto je už opravdu značná. Takže schůdnější cesta by mohla být přes divokou kartu. Na tu Panthers ztrácí šest bodů. To ještě hratelné je. Naposledy Florida po třech výhrách po sobě prohrála s Winnipegem vysoko 2:7.

Jediné vzájemné utkání těchto dvou mužstev v současné sezoně vyhráli 2:1 v prodloužení na domácím ledě Panthers. Doma se ale proti Floridě Torontu daří, porazilo ji před domácím publikem třikrát po sobě.

Předpokládaní brankáři: Frederik Andersen - Roberto Luongo

1:00 Washington Capitals - Tampa Bay Lightning

Washington jde v poslední době nahoru a znovu útočí na nejvyšší příčky ve Východní konferenci. V posledních dvou sezonách dokonce byli Capitals nejlepším týmem celé základní části. Na to už to sice letos nevypadá, ale alespoň Metropolitní divizi by mohl Washington vyhrát. Tu vede o bod před Pittsburghem. z posledních pěti utkání však třikrát prohrál.

Tampa by mohla být tím, kdo bude mít po základní části nejvíce bodů z celé NHL. Aktuálně jsou Lightning po Vegas druzí nejlepší, ale ve Východní konferenci vládnou. I když to vypadá, že už brzy budou sesazeni, protože před Bostonem vedou jen o bod a mají odehrány o dva zápasy více. Forma Tampy není ideální, Lightning z předešlých čtyř utkání odcházeli třikrát poraženi.

Oba dosavadní vzájemné duely v této sezoně vyhrál domácí tým, ačkoliv Tampa až v prodloužení. Washington v poslední době na Tampu umí, porazil ji třikrát ze čtyř posledních utkání a už desetkrát v řadě Capitals bodovali.

Předpokládaní brankáři: Braden Holtby - Andrej Vasilevskij

1:30 Detroit Red Wings - Nashville Predators

Detroit, zdá se, ani tuhle sezonu ve vyřazovacích bojích neuvidíme. Vypadá to, že tahle slavná organizace nedokáže napravit loňskou nezdařenu sezónu. Red Wings jsou aktuálně na pátém místě Atlantické divize a alespoň na divokou kartu ztrácí sedm bodů. Naposledy Detroit prohrál s Torontem a nenavázal tak na vítězství nad Nashvillem.

Nashville naopak navazuje na loňskou sezonu, a to v pozitivním slova smyslu. V minulém ročníku byli Predators až ve finále Stanley Cupu a podobný úspěch, ne-li ještě větší, by rádi zažili i letos. Zatím to vypadá, že to rozhodně není nereálné, protože se Nashville nachází na druhém místě Západní konference a na vedoucí příčce Centrální divize. Naposledy dokázal po dvou prohrách opět zvítězit.

Nashville je pro Detroit velmi oblíbeným soupeřem, Red Wings ho dokázali porazit už sedmkrát po sobě. Jednou se jim to povedlo i v této sezoně a bylo to nedávno. Minulý týden Detroit nad Nashvillem vyhrál na jeho ledě 3:1.

Předpokládaní brankáři: Jimmy Howard - Pekka Rinne

2:00 St. Louis Blues - San Jose Sharks

St. Louis sice ještě nemá vůbec nic jistého, ale podle dosavadního průběhu sezony to vypadá, že by se mělo v play-off ukázat. V Centrální divizi je na čtvrtém místě, ale má stejný počet bodů jako třetí Dallas. Pokud by to s přímým postupem nevyšlo, můžou Blues spoléhat na divokou kartu, kterou právě teď s náskokem tří bodů na Los Angeles drží. Jestli o ni ale St. Louis nechce přijít, mělo by začít zase vyhrávat. Tři poslední zápasy totiž prohrálo.

To San Jose se daří lépe. Z posledních pěti zápasů vyhrálo čtyřikrát, nestačilo jen překvapivě na Arizonu. A díky dobré formě se Sharks dostali v tabulce Západní konference třeba i právě před St. Louis, i když mají tyto dva týmy stejný počet bodů. Sharks jejich 72 bodů stačí v Pacifické divizi na druhé místo, ale musí se obezřetně koukat pod sebe, protože Anaheim na něj ztrácí jen bod, Los Angeles a Calgary tři.

St. Louis poslední tři vzájemné zápasy proti San Jose vyhrálo, v této sezoně se ale tyhle dva týmy utkají poprvé. Tým, který dnes vyhraje, se dostane v tabulce před toho druhého.

Předpokládaní brankáři: Jake Allen - Martin Jones

2:00 Winnipeg Jets - Los Angeles Kings

Winnipeg patří k těm nejpříjemnějším překvapením této sezony. Málokdo asi čekal, že to kanadskému tak sedne, že bude bojovat o čelo Západní konference. Ale je to realita, Jets na vedoucí Vegas ztrácí jen tři body. V Centrální divizi má Winnipeg stejný počet bodů jako první Nashville. Pohoda musí v kabině Winnipegu panovat příkladná, protože Jets už třikrát po sobě zvítězili. Jets jsou hodně silní na domácím ledě, ze 30 zápasů tam dokázali ve 25 případech bodovat.

Los Angeles musí pořádně zabrat, aby nechybělo mezi postupovou osmičkou Východní konference do play-off. Je dost možné, že bude o postup bojovat až do konce sezony, protože na hraně se pohybuje už dost dlouho. 69 bodů jim stačí na čtvrté místo Pacifické divize, dva body za třetím Anaheimem. Kings určitě mají na co navazovat, protože poslední dvě utkání dokázali zvítězit.

V této sezoně se už jednou tyto dva týmy utkaly, bylo to ještě v listopadu loňského roku. Winnipeg v tomto utkání Losa Angeles zaskočil na jeho ledě a vyhrál 2:1. Čtyři z posledních šesti vzájemných zápasů Jets a Kings skončily remízou v základní hrací době.

Předpokládaní brankáři: Jonathan Quick - Connor Hellebuyeck

3:00 Edmonton Oilers - Boston Bruins

Edmonton je jedním z největších zklamání v této sezoně. Po loňském povedeném ročníku se v tichosti mluvilo o Oilers jakožto o favoritech na Stanley Cup, realita je však úplně jiná. Nejspíš taková, že Edmonton ani nepostoupí do play-off. Je totiž v Pacifické divizi až šestý, a i na divokou kartu ztrácí už těžko smazatelných devatenáct bodů. Naposledy Edmonton po šesti prohrách zvítězil.

Boston je naopak v ráži a play-off ho stoprocentně nemine. Bruins se v posledních zápasech dostali do velké formy a dokonce to vypadá, že by mohli z prvního místa Východní konference sesadit Tampu. Na tu mají ztrátu jen jeden bod a navíc zápas k dobru. Boston vyhrál sedm z posledních devíti utkání.

V této sezoně se už Edmonton s Bostonem jednou utkali a z vítězství 4:2 se v listopadu radoval Edmonton. Oilers vyhráli nad Bruins už čtyřikrát po sobě.

Předpokládaní brankáři: Cam Talbot - Tukka Rask

4:00 Vancouver Canucks - Colorado Avalanche

Vancouver ani letos na play-off nedosáhne, bude se muset spokojit s tím, že se nestane nejhorším týmem Západní konference. Za sebou má totiž ještě více zbídačenou Arizonu. Jinak ale u Canucks mnoho důvodů k radosti nemají. Kanadské mužstvo je sedmé v Pacifické divizi a prohrálo šestkrát z posledních osmi duelů. Tuto organizaci čeká v příštích letech nutná přestavba.

Colorado prožívá mnohem lepší sezonu než tu předchozí, kdy patřilo mezi nejhorší týmy celé ligy. V tomto ročníku je to už lepší, mužstvo ukázalo, že má potenciál a dokáže hrát moderní rychlý hokej. Důkazem je nedávná šňůra deseti výher v řadě. To je však už jen minulost, aktuálně Colorado prohrálo čtyři z posledních šesti střetnutí. V Centrální divizi je šesté a ztrácí pět bodů na divokou kartu.

Vancouver s Coloradem se naposledy utkali relativně nedávno, v posledním lednovém dni vyhráli Canucks 4:3 po prodloužení. Vancouver má aktuálně sérii už čtyř výher nad Coloradem.

Předpokládaní brankáři: Jacob Markström - Semjon Varlamov

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.