bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

New Jersey vyhlíží první výhru v sezoně, Boston přivítá Tampu

17. října 2019, 22:37

Jan Vojkůvka

Noc ze čtvrtka na pátek nabídne v zámořské NHL celkem devět zápasů. O svou první výhru v této sezoně budou usilovat hokejisté New Jersey, kteří na svém ledě přivítají New York Rangers. Jedním z hlavních taháků programu bude ovšem duel mezi Bostonem Bruins a Tampou Bay Lightning.

01:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning

Hokejisté Bostonu, za něž válí v posledních dnech zejména Davis Pastrňák, autor všech čtyř branek z utkání s Anaheimem, přivítají na svém ledě Tampu Bay. Ta se pokusí navázat na své vítězství z ledu Montrealu a napravit svou nepříliš valnou bilanci ze začátku sezony.

A rozhodně její šance nejsou nijak malé. V minulé sezoně Boston porazila ve třech ze čtyř vzájemných zápasů. Aktuální formu mají ovšem mnohem lepší Bruins, kteří vyhráli v šesti zápasech hned pětkrát. Oproti tomu Tampa vybojovala jen tři výhry ze šesti zápasů, což je pro vítěze poslední základní části trochu zklamání.

01:00 Montreal Canadiens - Minnesota Wild

Canadiens v šesti zápasech této sezony zatím vydolovali šest bodů a o další přírůstek na své konto budou usilovat v souboji s trápící se Minnesotou. Ta prozatím vyhrála jen jedno střetnutí na ledě Ottawy, v minulém zápase naopak padla v Torontu. Do Montrealu přijede Minnesota ke svému třetímu utkání současného tripu po Kanadě, na kterém jí schází Mats Zuccarello, hlavní letní posila týmu.

01:00 New Jersey Devils - New York Rangers

Hledat nejvíce se trápící tým na začátku sezony není příliš obtížné. New Jersey Devils prohráli všech šest odehraných zápasů, ze kterých alespoň vydolovali dva body, když dotáhli dva zápasy k remíze v normální hrací době. To je však jen chabá náplast ke špatným výkonům, které Ďábly trápí, a které potvrzuje i negativní skóre 13:29.

V souboji s New Yorkem Rangers je znovu nečeká vůbec nic snadného. Jezdci odehráli doposud pouhé tři zápasy, ve kterém se fenomenálními výkony prezentoval zejména Mika Zibanejad. Až poslední zápas, který Rangers odehráli o víkendu proti Edmontonu, jim nevyšel. Jenže Oilers na druhou stranu vlétli do sezony fantasticky a jsou na čele Západní konference.

02:00 St. Louis Blues - Vancouver Canucks

Obhájci Stanley Cupu ze St. Louis prožívají slušný vstup do nové sezony. Rozhodně lepší, než byl ten loňský - a který paradoxně vedl až k premiérovému vítězství v celé lize. Poslední dva zápasy se sice Blues nevyvedly, ale ze čtyřzápasového tripu i tak domů přijeli se ziskem 5 bodů, což je velmi slušná bilance.

Vancouver má za sebou tři domácí zápasy, ve kterých dokázal se skóre 16:5 porazit Los Angeles, Philadelphii a Detroit. Co zatím Canucks moc nevychází, jsou venkovní zápasy. Na ledech soupeře prohráli oba zápasy, prolomit to budou chtít v St. Louis.

02:00 Winnipeg Jets - New York Islanders

Winnipeg čeká v noci na pátek odveta s New Yorkem Islanders. S těmi se před deseti dny střetl na jejich ledě a prohrál poměrně hladce 1:4. Od té chvíle si dokázal připsat tři výhry nad Pittsburghem, Minnesotou a Chicagem, ale poslední dva domácí zápasy se mu hrubě nepovedly. Prohru 2:7 s Pittsburghem ještě podškrtla porážka 2:4 s Arizonou. 

Islanders v této sezoně zatím odehráli šest zápasů a dokázali z nich vydolovat tři výhry. Dvakrát se radovali i na přelomu minulého a tohoto týdne a po vydřených vítězstvích nad Floridou a St. Louis vyrazili do Winnipegu s ambicemi prodloužit svou vítěznou šňůru na tři zápasy.

03:00 Calgary Flames - Detroit Red Wings

Calgary se po dvou venkovních porážkách vrátilo na svůj led a zdolalo Philadelphii 3:1, na čemž se svou první brankou v sezoně podílel i Michael Frolík. Flames se díky tomu posunuli na osmé místo Západní konference se ziskem 7 bodů ze 7 zápasů. A doma hodlají nadále pokračovat ve výborných výkonech (zatím bodovali ve všech třech domácích zápasech). 

Proti tomu jsou jednoznačně hokejisté Detroitu, kteří naopak na venkovních ledech dokázali v této sezoně vyhrát dva ze tří zápasů a venkovní bilanci mají o něco lepší než tu domácí. I díky tomu mají po šesti odehraných zápasech na kontě šest bodů a zatím dávají najevo, že nepovedená minulá sezona by měla být zapomenuta. Jenže do Calgary nepřijíždí v úplně ideálním rozpoložení. Prohráli totiž doma s Torontem a také na ledě Vancouveru.

04:00 Arizona Coyotes - Nashville Predators

Hokejisté Arizony v této sezoně zatím sází především na precizní obranu. Také jsou jedním z nejlépe bránících týmů ligy, když v pěti utkáních inkasovali pouze 9 gólů. Jenže z toho zatím nedokázali příliš vytěžit, v útoku se jejich kvality zatím nepovedlo naplnit a s 11 vstřelenými góly dokázali vydolovat zatím jen dvě výhry. Což je s ohledem na jejich práci v obraně málo. V posledním klání ovšem vyhráli na ledě silného Winnipegu a potvrdit to budou chtít i na ledě Nashvillu.

Predators nemají s Arizonou z minulé sezony zrovna lichotivou bilanci. Prohráli s nimi dvakrát a porazili je jen jednou. Na druhou stranu se jim v posledních dnech herně hodně daří a vyhráli tři z posledních čtyř duelů.

04:00 Vegas Golden Knights - Ottawa Senators

Ottawa vstoupila do nové sezony hodně špatně. Dokázala sice porazit Tampu, ale ve zbývajících čtyřech zápasech prohrála a zatím má ke spokojenosti hodně daleko. Není tak divu, že domácí Vegas, kteří v sedmi zápasech vybojovali 8 bodů, jsou velkým favoritem zápasu. Navíc Golden Knights v doposud čtyřech vzájemných zápasech dokázali Senators hned třikrát porazit.

04:30 Los Angeles Kings - Buffalo Sabres

V závěrečném utkání programu v noci ze čtvrtka na pátek se spolu potkají týmy Los Angeles a Buffala. Oba celky do zápasu půjdou ve zcela odlišných pozicích. Zatímco Kings s bídnou defenzivou prohráli v této sezoně už čtyři zápasy, Buffalo se hřeje na druhém místě Východní konference, k čemuž mu dopomohly zejména čtyři výhry na domácím ledě.

Na kluzištích soupeře se Sabres až tolik nedaří, ale proti Los Angeles se jim dařilo i v minulé sezoně, v níž vyhráli oba vzájemné duely.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.