bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

New York Rangers pozvali Nicolase Werbika na kemp!

3. září 2017, 16:00

Vojtěch Jurák

Vzpomínáte na něj? Ještě před dvěma lety oblékal zlínský dres. V sezoně 2014/2015 jako starší dorostenec nasbíral 42 bodů (28 + 14) ve 32 zápasech a v témže ročníku nastoupil i za juniorku a reprezentační osmnáctku. Nyní Nicolas Werbik, už jako zámořský hráč, obdržel pozvánku na kemp nováčků od slavných New York Rangers!

Odchovanec Zlína odehrál poslední dvě sezony v Severní Americe. Nejprve strávil rok v týmu Rimouski Océanic, který hraje kanadskou QMJHL (Quebec Major Junior Hockey League) a za nějž v juniorském věku hrával třeba i Sydney Crosby. Poté se přesunul do klubu Youngstown Phantoms hrající americkou USHL (United States Hockey League).

Během zámořského angažmá se o kousek přiblížil vysněné NHL, v září si Werbika pozvali na kemp nováčků New York Rangers. „Je to pro mě velké překvapení. Mým cílem bylo odehrát dobrou sezonu v zámoří a po sezoně se jet ukázat na NHL kemp. Jsem rád, že jsem dostal příležitost už nyní,“ neskrývá své nadšení devatenáctiletý útočník.

„Trvalo mi, než jsem si to všechno uvědomil. Nejprve mi napsal agent, že se na mě Rangers ptali a chtěli nějaké informace. Nic jsem od toho neočekával. Další den pak volal, že by mi měla dojít pozvánka. A ještě během telefonátu mi zabrněl mobil. Rychle jsem se podíval a viděl email od Rangers,“ popisuje Werbik, jak se o pozvání dověděl.

Kemp nováčků New York Rangers začíná 6. září. Jeho součástí bude také turnaj v Traverse City, kterého se tradiční klub zúčastní už pojedenácté v řadě. Na krátkém turnaji si to rozdá o vítězství osm klubů. Rangers se v rámci „Gordie Howe Division“ střetnou postupně se Chicagem, Carolinou a Detroitem. Na závěr je pak čeká zápas o umístění proti soupeři ze druhé „Ted Lindsay Division“.

„Těším se na nové zkušenosti. Pokusím se ukázat v co nejlepším světle,“ říká odhodlaně talentovaný útočník.

Pro zlínský hokej a jeho mládežnické trenéry je to během léta už druhá skvělá zpráva, která přišla z New Yorku. V červnu si tradiční klub zamluvil v prvním kole draftu útočníka Filipa Chytila a teď si pozval do týmu dalšího odchovance. Oba zlínští forwardi by se měli na kempu potkat, pozvánku totiž dostal i sedmnáctiletý Chytil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.