bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nezastavitelní Blues usilují o dvanácté vítězství v řadě. Vyhrají konečně Wild a Kings?

21. února 2019, 20:00

Matěj Hodoval

Zámořská soutěž pokračuje ve velkém, do akce se totiž v noci dostane hned dvaadvacet účastníků. Pět porážek v řadě budou chtít utnout hokejisté Minnesoty a Los Angeles. Dokáže St. Louis prodloužit fascinující sérii výher?

01:00 Toronto Maple Leafs – Washington Capitals

Začínáme zostra. V souboji těžkých vah na sebe narazí Toronto s Washingtonem.

Maple Leafs započnou svou čtyřzápasovou domácí štaci. Babcockovi svěřenci by se rádi odrazili zpět do vítězné formy, poslední dva zápasy totiž Javorové listy nedokázaly dovést do šťastného konce. Cenné body proti Torontu vybojovala Arizona, pouhý bod pak Leafs vytěžili ze souboje s válcujícími Blues.

Obhájci Stanley Cupu naopak vstoupí do souboje s výhrou v zádech, když přetlačili Kings 3:2. Jisté je, že nastoupí bez Devante Smith-Pellyho, kterého washingtonské vedení umístilo na listinu volných hráčů. Tým totiž potřeboval místo pro útočníka Carla Hagelina, kterého získal díky výměně s Los Angeles. Švéd v noci ovšem do hry ještě nezasáhne. 

01:00 Florida Panthers – Carolina Hurricanes

Z nenápadného celku ve spodní části tabulky se Florida pomalu zvedá a začíná o sobě dávat vědět. Panthers dokázali získat dva body z každého z posledních tří zápasů, když postupně našli recept na Calgary (3:2 sn), Montreal (6:3) a Buffalo (4:2). Na postupovou pozici v tuto chvíli ztrácí devět bodů.

Ještě lépe na tom je Carolina, která na sebe strhává pozornost nejen povedenými oslavami, nicméně především svým hokejem. Ačkoliv posledně Canes těsně nestačili na Rangers, čímž skončila jejich série tří výher v řadě, tak jde vidět velký posun a to především v tabulce. Od pozice zaručující účast v souboji o pohár je dělí jeden bod.

01:00 New Jersey Devils – Ottawa Senators

Z uchazečů o play-off k těm, kteří jsou na dně.

Devils uzavírají domácí trojboj, v němž dosud zaznamenali jednu prohru a jednu výhru. Co se týče postavení, New Jersey je na východě předposlední s náskokem pěti bodů na poslední místo. To drží Ottawa, se ziskem pouhých devětačtyřiceti bodů. Těšit je nemůže ani pomyšlení na vysoké postavení v draftu, jelikož svou první volbu vyměnili do Colorada.

01:00 New York Rangers – Minnesota Wild

Dva celky, kterých se bude týkat přestavba. Rangers ji už prochází, na Minnesotu teprve čeká.

Nasvědčuje tomu i poslední trejd Wild, kdy za Charlie Coylea získali mladičkého Ryana Donata. Minnesota se navíc kvůli mizerným výsledkům a pěti porážkám v řadě vytratila z elitní šestnáctky, poslední dva zápasy ani nevstřelila gól a po čtyřech domácích zklamáních směřuje ven.

Ani Rangers na listu postupujících nefigurují. Aktuální propast na postupující pozice činí devět bodů.

01:00 Pittsburgh Penguins – San Jose Sharks

Penguins se z pozice divoké karty dostali ještě výše, momentálně jim patří v Metropolitní divizi třetí příčka a při shodě výsledků se Pens v noci mohou dokonce bodově dotáhnout na druhý Washington. Tučňáci budou cílit na třetí “W“ v řadě.

Nečeká je ale nic jednoduchého, na jejich led zavítají hladoví Žraloci. Ti budou chtít na začátku svého venkovního tripu odčinit těžkou prohru s Bostonem a do série o čtyřech duelech vstoupit vítězně. V sestavě se dost možná objeví nejnovější akvizice, z listiny volných hráčů si San Jose stáhlo Micheala Haleyho.

01:30 Montreal Canadiens – Philadelphia Flyers

Ačkoliv by to před sezonou řekl jen málokdo, favoritem této bitvy je Montreal.

Canadiens drží první postupovou kartu s jednasedmdesáti body, nicméně s ne tak pohodlným náskokem na dotírající Columbus a Carolinu. Na druhé straně Flyers jsou v opačné pozici – play-off potřebují dohnat. V tuto chvíli je od něj dělí šest bodů a několik dalších zájemců.

01:30 Tampa Bay Lightning – Buffalo Sabres

Pár měsíců dozadu by byla bitva mezi těmito soupeři označována za velmi atraktivní, ovšem to by nemohl přijít výpadek formy u Sabres.

Buffalo totiž úplně vypadlo z elitní šestnáctky a nedokázalo navázat na úspěšný vstup do sezony. Nyní mu na postup chybí šest bodů, navíc poslední tři zápasy v řadě prohrálo. To Lightning stále posouvají hranice. Do kulaté stovky jim chybí už pouze čtyři body.

02:00 Nashville Predators – Los Angeles Kings

Chvíli to vypadalo, že by se LA mohlo zvednout ze dna tabulky a zapojit se do závodů o účast v nejzajímavější fázi sezony, nicméně to se nestalo a Králové jsou zpět na chvostu Západní konference. V naprosto odlišném postavení jsou Predators, kteří v případě nočního vítězství poskočí do čela Centrální divize.

02:30 Dallas Stars – St. Louis Blues

Blues útočí na dvanáctou výhru v řadě. V čele s neuvěřitelným gólmanským tandemem v únoru ještě neprohráli. To se bude snažit změnit Dallas, kterému na záda dýchá velká skupina ze Západní konference, která stojí o místo divoké karty Stars. Náskok činí pouhé dva body. Celek z Texasu tak potřebuje každý bod.

03:00 Edmonton Oilers – New York Islanders

Odlišné starosti.

Edmonton musí něco změnit, velmi pravděpodobně to však nestihne v probíhající sezoně. Oilers jsou v Západní konferenci až čtrnáctí, hůř je na tom jen Los Angeles, které se však v případě edmontonského zaváhání může právě na Oilers dotáhnout. Naopak Islanders se šestasedmdesáti body na kontě pevně drží status lídra Metropolitní divize.

04:00 Vancouver Canucks – Arizona Coyotes

Noční kolotoč zakončí pacifická bitva

Vancouver i Arizona bojují o dost překvapivou účast ve vyřazovací části. Oba celky jsou na tom navíc v tuto chvíli úplně stejně. Šedesát odehraných zápasů, devětapadesát bodů. Není tedy třeba dlouze vysvětlovat, proč je tento duel tak moc důležitý. Kdo z této dvojice v noci dorovná momentálního držitele divoké karty z Colorada?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.