bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL je plná mladíků kvůli platovým stropům, tvrdí legendární Robitaille

15. prosince 2018, 10:30

Vojtěch Balon

Los Angeles Kings vstup do sezóny vůbec nevyšel, po více než třetině základní části se ambiciózní kalifornský celek pohybuje na samotném dně ligy. U Kings to evidentně vře, což nedávno dokázala třeba plamenná slova obránce Drewa Doughtyho. Prezident klubu Luc Robitaille (na snímku) si však — alespoň navenek — drží nadhled a v nedávném rozhovoru promluvil i o příjemnějších tématech.

„Sportovní soutěže se pohybují v cyklech. Když se podíváte na Chicago, tak jsou teď na stejné lodi jako my. Pittsburgh je o něco lepší, ale také se jim příliš nedaří. Tak už to chodí,“ přiznal.

„Hokej jsem hrál, a tak mám pochopitelně svůj pohled na věc, ale sportovní stránku nechávám na starost generálnímu manažerovi,“ pravil Robitaille v rozhovoru pro kanadskou verzi Yahoo Sports. „Rob Blake je sice na této pozici jen rok a půl, předtím ale pracoval jako asistent generálního manažera. Ví, co to obnáší,“ dodalo nejproduktivnější levé křídlo v ligové historii. 

Luc Robitaille tak má na starosti spíše obchodní záležitosti Kings. „V hráčských smlouvách jsou dnes obrovské rozdíly. Před pár lety nejlepší hráči vydělávali pět šest milionů ročně a spoustu dalších dva nebo tři miliony. Dnes někdo bere deset milionů a někdo 650 tisíc,“ odpozoroval dvaapadesátiletý funkcionář. „Platové stropy jsou omezené, proto je dnes v NHL tolik mladých hráčů,“ odtušil.

Klubový šéf se snaží malými krůčky vrátit Kings na úroveň, kde byli ještě před pár lety, před sezónou například na pozici asistenta trenéra přivedl Němce Marca Sturma. „Líbilo se nám, jak koučoval německou reprezentaci na olympiádě. Je to jeden z trenérů budoucnosti, hráči ho mají rádi,“ pochvaluje si Robitaille.

Větší pozornost než jeho Kings je ale ve městě v současnosti upřena košíkářským Lakers, kteří před sezónou získali nejlepšího hráče světa LeBrona Jamese. „Ve Staples Center máme s Lakers a Clippers celkem 2500 prémiových míst a letos jsme teprve podruhé v historii všechny prodali. Během pěti minut byly fuč!“ vyhrkl bývalý geniální útočník.

„Všichni víme, že to je kvůli LeBronovi. V Los Angeles má větší klid, město je plné známých osobností. Může jít na večeři a o tři stoly dál sedí třeba Drake (jeden z nejpopulárnějších rapperů současnosti, pozn. red.),“ řekl závěrem dobře naladěný Luc Robitaille.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.