bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL je po jednodenní pauze zpět, rozjetý Columbus přivítá Ottawu

24. listopadu 2017, 18:00

Matyáš Krahulík

V zámoří se včera slavil Den díkůvzdání a kolotoč NHL se kvůli tomuto významnému svátku musel na jeden den zastavit. Dnes se ale hokej vrací v plné síle a k vidění toho bude opravdu mnoho. Do akce se dostane hned 28 mužstev a pět zápasů začne ještě před půlnocí našeho času.

19:00 Boston Bruins – Pittsburgh Penguins

Bruins, kteří dosud nasbírali dvaadvacet bodů, jsou ve Východní konferenci na jedenáctém místě. Mužstvo vedené obrovitým kapitánem Zdenem Chárou má v poslední době dobrou formu a v dnešním zápase bude bojovat o čtvrté vítězství v řadě.

Penguins, jejichž cílem je znovu obhájit Stanley Cup, mají odehráno o tři zápasy více než Medvědi a v konferenční tabulce jim patří sedmé místo. Tučňákům dělá letos problémy propustná obrana. Inkasovali totiž druhý největší počet branek v rámci celé soutěže.

22:00 Anaheim Ducks – Winnipeg Jets 

Anaheim, v jehož sestavě stále chybí kapitán Ryan Getzlaf, zatím neplní očekávání svých fanoušků a ve vyrovnané Západní konferenci je až třináctý. Ducks nyní nejsou v ideální formě, jelikož prohráli šest z posledních deseti duelů.

Mužstvo Winnipegu je v daleko lepší náladě. Tryskáči se v poslední době výrazně zlepšili a vystoupali až na třetí místo napříč celou NHL. Postrachem pro obránce soupeřů je především dvojice Scheifele – Wheeler, jež v součtu nasbírala padesát kanadských bodů. 

22:00 Minnesota Wild – Colorado Avalanche

Minnesota, která má v této sezóně velké ambice, se zatím řadí spíše k průměru. Divočina patří do skupiny šesti týmů na Západě, které mají shodný počet třiadvaceti bodů. Wild hrají skvěle především v oslabení, v jehož úspěšnosti patří k ligové elitě.

Avalanche, v jejichž útoku řádí Nathan MacKinnon, jsou na tom bodově úplně stejně, ale díky menšímu počtu odehraných zápasů jsou v tabulce před Minnesotou. Hostům zvedla sebevědomí především nedělní výhra nad Detroitem, protože se jim podařilo otočit zdánlivě ztracený zápas.

22:00 Philadelphia Flyers – New York Islanders 

Flyers v poslední době nemohou najít cestu ven z krize a prohrávají jeden zápas za druhým. Letci ztratili již šest utkání v řadě, během této série vyšli dvakrát gólově naprázdno a klesli až na samé dno Metropolitní divize.

Ostrované mají výrazně lepší formu a na svou pozici v tabulce si také nemohou stěžovat. S šestadvaceti body jsou na třetím místě v Metropolitní divizi a v případě další výhry se mohou dotáhnout na druhé Devils.

23:00 Washington Capitals – Tampa Bay Lightning

Washington, který v posledních dvou letech pokaždé vyhrál Presidents‘ Trophy pro nejlepší tým základní části, je nyní na šestém místě ve Východní konferenci. Jednou z největších zbraní Caps je opět ruský snajpr Alex Ovečkin, který nasázel již čtrnáct branek.

Lightning jsou v nové sezóně několik negativních rekordů NHL ve slabší Atlantické divizi stačí na postupové třetí místo.ně ntakže téměř nezastavitelní. Svěřenci Johna Coopera kralují celé NHL se ziskem 34 bodů a jejich útok vedený Nikitou Kučerovem a Stevenem Stamkosem je noční můrou pro obrany všech soupeřů.

1:00 Buffalo Sabres – Edmonton Oilers

Nová sezóna je zatím v podání Sabres jedna velká tragédie. Šavle, které prohrály posledních sedm utkání, patří k nejhorším týmům v obraně i v útoku a zaslouženě se krčí na posledním místě v konferenci. Pokud dnes znovu prohrají, mohli by klesnout i na chvost celé soutěže.

V případě Oilers to ale také není žádná sláva. Tým okolo Connora McDavida hraje velmi nevyrovnaně, střílí málo branek a v pořadí Západní konference se nachází až na předposlední příčce.

1:00 New Jersey Devils – Vancouver Canucks

Devils, kteří loňský ročník zakončili na posledním místě v konferenci, překvapili na začátku sezóny celou NHL a poměrně dlouho patřili k elitě. V nedávné době se jim však zdaleka tolik nedařilo a z posledních deseti střetnutí odešli hned sedmkrát poražení.

Vancouver, jenž loni také patřil k outsiderům, se po dvaadvaceti odehraných zápasech drží na sedmém místě v konferenci. Canucks hrají dobře především v arénách soupeřů, kde zvítězili osmkrát z jedenácti pokusů. 

1:00 New York Rangers – Detroit Red Wings 

Rangers, kteří v play off naposledy chyběli v roce 2010, patří k ligovému průměru. Jezdci vyhráli polovinu z dvaadvaceti zápasů, nakupili celkem 24 bodů a na Východě jsou těsně pod druhou divokou kartou.

Detroit, jenž prohrál poslední dvě utkání, má o bod méně než Jezdci, což mu ve slabší Atlantické divizi stačí na postupové třetí místo. V týmu Rudých křídel se daří především Anthonymu Manthovi a Dylanu Larkinovi. Tito mladí forwardi totiž společně nasbírali již 39 bodů. 

1:00 Columbus Blue Jackets – Ottawa Senators

Columbus v probíhající sezóně znovu patří k nejlepším týmům na Východě. Blue Jackets, kteří mají druhou nejlepší obranu v NHL, vyhráli posledních pět zápasů a v silné Metropolitní divizi se vyhřívají na prvním místě.

Senators, kteří v minulém ročníku nečekaně pronikli až do konferenčního finále, momentálně prožívají nepříjemnou krizi. Tým z hlavního města Kanady prohrál již čtyři utkání v řadě a propadl se na dvanáctou příčku ve Východní konferenci.

1:30 Carolina Hurricanes – Toronto Maple Leafs

Hurricanes by se letos rádi zapojili do boje o play off, což se jim v první čtvrtině sezóny vcelku daří. Klub, který je nechvalně známý nízkou návštěvností svých zápasů, se nyní nachází na desátém místě v konferenci a na druhou divokou kartu má jen trojbodovou ztrátu. 

Maple Leafs byli před sezónou často řazeni mezi největší favority a tuto roli se jim zatím daří naplňovat. Mužstvo vedené přísným koučem Mikeem Babcockem má jeden z nejproduktivnějších útoků v lize a v Atlantické divizi je na druhém místě za suverénní Tampou.

2:00 St. Louis Blues – Nashville Predators

Blues hrají v probíhající sezóně výborně a spolu s Tampou Bay patří mezi dvě nejlepší mužstva v soutěži. Velký podíl na tom má i Brayden Schenn, který přišel z Philadelphie a ve dvaceti odehraných zápasech si připsal třicet bodů (10+20)

Predators si na svou pozici taky nestěžují. Loňský finalista, který dnes zabojuje o čtvrté vítězství v řadě, je v Západní konferenci čtvrtý. Nashvillu se ale daří především doma, kde vyhrál osmkrát z deseti pokusů. Venku už tak přesvědčivý není.

3:00 Arizona Coyotes – Los Angeles Kings

Coyotes, kteří svým tragickým vstupem do sezóny překonali hned několik negativních rekordů, se v poslední době trochu zlepšili a nedávno dokonce zvítězili ve třech zápasech po sobě. I přesto však zůstávají nejhorším týmem v Západní konferenci i v celé NHL. 

Los Angeles naopak na začátku sezóny hrálo skvěle a z prvních deseti zápasů vybojovalo hned osm výher. Nyní se ale Králům příliš nedaří. Svěřenci Johna Stevense prohráli sedm z posledních deseti utkání a propadli se na páté místo v konferenci.

3:00 Dallas Stars – Calgary Flames

Dallas, jehož soupiska zažila v létě poměrně výrazné změny, se v tuto chvíli nachází na čtrnáctém místě na Západě se ziskem 23 bodů. Hned pět soupeřů nad ním však má stejný počet bodů, takže v případě dnešní výhry mohou Hvězdy v tabulce výrazně poskočit.

Flames, kteří vyhráli sedm z posledních deseti zápasů, mají o dva body více než jejich dnešní soupeř a na Západě jim patří šestá příčka. Plamenům hodně pomohl příchod brankáře Mikea Smithe, jehož úspěšnost zákroků v tuto chvíli dosahuje 92,5 procent. 

4:00 Vegas Golden Knights – San Jose Sharks

Golden Knights již od samého začátku ukazují, že se s nimi musí v boji o play off počítat. Ligový nováček si momentálně udržuje sérii tří vítězství v řadě a vyhřívá se na prvním místě v Pacifické divizi. Dnes by mohlo Zlatým rytířům pomoci mj. i domácí prostředí, ve kterém dosud vyhráli osm z devíti zápasů.

San Jose, které má vůbec nejnižší průměr inkasovaných gólů na zápas napříč celou soutěží, se momentálně drží na pozici druhé divoké karty v Západní konferenci. Kromě nepropustné obrany se mohou Žraloci pochlubit i skvělou hrou v oslabení, ve které jsou rovněž nejúspěšnější. Útočníky soupeře tedy čeká těžký úkol.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.