bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL, KHL, extraliga, či Kladno? Nějaká nabídka přijde, věří Jágr

25. července 2017, 8:00

Adam Bagar

Legendární útočník Jaromír Jágr je po nečekaném konci na Floridě dál bez nového angažmá. "Několik mužstev mám rozjednaných. Bude záležet na tom, co se ukáže jako nejlepší varianta. Alternativ je mnoho," prozradil novinářům poté, co v pondělí absolvoval trénink s prvoligovým Kladnem.

Většina fanoušků čekala, že zůstane na slunné Floridě, kde v uplynulé sezoně zámořské NHL nasbíral slušných 46 bodů v 82 zápasech. Panthers však s Jágrem smlouvu neprodloužili, dali šanci mladším hráčům. Pětačtyřicetiletý útočník přiznává, že ho to zaskočilo a hlavně mrzelo. Těžko se mu o tom mluví, k celé záležitosti se nechce vracet.

„Spousta lidí ani neví, co se tam stalo. Věřil jsem tomu, co ti řekne druhá strana, ale nakonec to tak nebylo,“ souká ze sebe Jágr, který už prý generálnímu manažerovi Tallonovi nezazlívá konec v klubu. „Už je to zapomenuté. Stalo se, odpustil jsem mu,“ dodává útočník. Ten věří, že to nakonec může být nejlepší věc, která se mu mohla stát.

„Vždycky věřím, že co se člověku stane, tak se přihodí z dobrého důvodu. Možná mě konec na Floridě dokonce posunul dál,“ přemýšlí Jaromír Jágr. Jeho prioritou je pokračovat v NHL. Možná i kvůli rekordnímu zápisu Gordieho Howea v počtu odehraných utkání v nejlepší lize světa, Jágrovi chybí na legendárního Kanaďana jen 57 zápasů.

Rekord Howea? Jen kvůli tomu hokej hrát nejde, musíš k němu mít lásku

„Na jednu stranu by bylo hezké tenhle rekord překonat, ale hokej hrát jen kvůli tomu nejde. Musíš k němu mít lásku,“ vypráví Jágr s tím, že NHL je svou úrovní úplně jiná než jakákoliv jiná hokejová liga na světě. „Svou tradicí, zázemím, atmosférou, diváky. Prostě úplně vším,“ dodává kladenský rodák, jenž s hledáním angažmá nespěchá.

„Dělat si starosti, kde budeš hrát, je úplně zbytečné. Důležité je být připravený a ne překvapený, až příležitost přijde. Věřím, že nějaká nabídka přijde. Ať už z NHL, KHL, české extraligy, nebo z Kladna,“ pokračuje Jaromír Jágr, který je připraven i na variantu, že by NHL nevyšla. Dal by v takovém případě přednost KHL, extralize, či Rytířům?

„Všechno záleží na konkrétních jednáních. Určitě by to muselo být spojené s Kladnem, aby z toho měl klub nějakou výhodu. Na svůj klub totiž nesmím zapomenout. Až s hokejem skončím, tak musí hokej na Kladně dál fungovat. I to bude zásadní v mém rozhodování,“ sděluje olympijský vítěz z Nagana, který se ze zámoří vrátil v pátek.

Už v neděli se majitel Rytířů lehce rozbruslil, o den později vyjel na led s kladenským týmem. Jak dlouho doma zůstane? To je ve hvězdách. „Záleží, jakým směrem mě to povede a kam se dostanu. Pokud podepíšu v NHL, tak mi v půlce září začne přípravný kemp. Když někde po Evropě, budu muset do měsíce odjet,“ uzavírá Jaromír Jágr.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.