bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL málem viděla bitku brankářů. Fleury vyzýval Ritticha, ten to ustál

7. března 2019, 13:57

Adam Bagar

Nechybělo mnoho a NHL viděla bitku gólmanů. Navíc s českou účastí. Marc-André Fleury vyzýval Davida Ritticha, ale ten jeho provokativní gesta ustál.

Do konce druhé třetiny zbývalo jen pár sekund, když Matthew Tkachuk odstartoval melu úplně zbytečným nájezdem do brankoviště. Marc-André Fleury si nic nenechal líbit, rozdal nato hned několik ran vyrážečkou a stále neměl dost.

Povyjel z branky, odložil hokejku a jasnými gesty vyzýval k pěstní výměně názorů svůj protějšek. S Davidem Rittichem to ale nic neudělalo, zcela v klidu zůstal na své modré čáře a dal soupeři jasně najevo, že o bitku příliš nejeví zájem.

„Chtěl se prát, to bylo zřejmé. Ale já jsem nechtěl přejet středovou čáru a dostat dvě minuty, proto jsem zůstal na naší polovině," líčil hodně zajímavou situaci šestadvacetiletý gólman na oficiálním twitterovém účtu webu nhl.com.

„Když vidíte soupeřova gólmana stát na modré čáře, máte pocit, že vás tím vyzývá k souboji. Ale nechtěl jsem se za ním hnát. Čekal jsem, že přijede on, ale nakonec se nic nestalo," dodal svůj pohled trojnásobný šampión Stanley Cupu.

Oba gólmani se jinak činili. Spokojenější byl Fleury, který k výhře Vegas 2:1 přispěl 33 zákroky a 437. triumfem vyrovnal na osmé pozici historických tabulek Jacquese Planta. Calgary nestačilo ani 36 zákroků skvěle chytajícího Ritticha.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.