bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL se vrací: Kaneova bodová série může poupravit historii, Montreal opět bez Price

27. listopadu 2015, 18:00

David Mekleš

Včera měla nejslavnější hokejová liga pauzu kvůli Dni díkuvzdání. Tuto prodlevu v jízdním řádu dlouhodobé části je potřeba někde dohnat a proto se dnes odehraje rovnou 12 zápasů. Velkou pozornost bude poutat duel Chicaga, které hraje s Anaheimem, protože pokud Patrick Kane získá bod a prodlouží opět svou bodovou sérii, tak poupraví historii NHL a amerického hokeje. Montreal hraje na ledě New Jersey a v jeho brance určitě nebude Carey Price, který se v posledním utkání zranil. Z dalších zápasů stojí za řeč tradiční souboj mezi Bostonem a New Yorkem Rangers, kde Bruins budou usilovat o páté vítězství v řadě. Zajímavý hokej by se mohl hrát v duelech Washingtonu a Tampy Bay či Dallasu s Vancouverem.

19:00 Boston Bruins - New York Rangers

Souboj mezi dvěma tradičními celky začíná pro evropského fanouška ve velmi příznivý čas. Hostující Rangers se budou chtít oklepat ze svého posledního zápasu, který prohráli na svém ledě proti Montrealu 1:5. Byl to souboj o první příčku ve Východní konferenci a New Yorku vůbec nevyšel. Teď mají Blueshirts šanci na nápravu.

Boston neprohrál již čtyři zápasy v řadě a bude útočit na páté vítězství. Přesně o nějaké takové sérii výher hovořil v našem včerejším rozhovoru David Krejčí. Bruins se teď daří a chtějí si svou šňůru udržet i proti silnému soupeři z Manhattanu. Do branky domácích půjde Tuukka Rask, za hosty bude chytat Henrik Lundqvist.

21:30 Philadelphia Flyers - Nashville Predators

Také tento duel začíná dříve než bývá v zámoří běžně zvykem. Philadelphia na svém ledě přivítá Nashville a pokusí se proti němu překvapit. Ačkoliv se generální manažer Flyers Ron Hextall nechal minulý týden slyšet, že jeho tým má dostatek kvality na to, aby bojoval o play off, tak realita je odlišná. Philadelphia aktuálně předvádí hokej, který nemá hlavu a patu. V týmu Flyers nefunguje téměř nic, ale vedení klubu tuto skutečnost zatím ignoruje. Do branky domácích by mohl jít Michal Neuvirth.

Nashville v posledním střetnutí proti Buffalu konečně ukončil střeleckou smůlu, která trvala 227 minut a 39 vteřin, a rovnou také sérii tří porážek. Teď Predators čeká soupeř, který se trápí, ale občas dokáže šťastně vyhrát. Nashville si musí dát jenom pozor, aby to nebylo zrovna proti němu. Do klece Preds by měl jít Pekka Rinne, pro kterého to bude jubilejní 400. zápas v jeho kariéře.

22:00 Minnesota Wild - Winnipeg Jets

Další odpolední zápas bude mezi Minnesotou a Winnipegem. Oba týmy se spolu utkají už potřetí v této sezóně. Po dvou předchozích střetnutích mají oba celky po jedné výhře. V obou předchozích vzájemných duelech padlo docela dost branek. V prvním zápase jich bylo devět a v tom druhém osm.

Uvidíme, kolik jich bude dnes. Každopádně body potřebují oba soupeři, protože se jim v poslední době příliš nedaří. Co se týče postavení v tabulce, tak Wild jsou na osmém místě v Západní konferenci, které jako poslední zaručuje postup do play off. Domácí by však dnes mohli uvítat zpět v sestavě Zacha Pariseho, jenž od 5. listopadu vinou zraněného kolene nehrál. Winnipeg je desátý a na Minnesotu ztrácí tři body. Do branky Wild půjde Devan Dubnyk, za Jets bude chytat Connor Hellebuyck, pro kterého to bude premiérový zápas v NHL. (aktualizováno 22:00)

23:00 Anaheim Ducks - Chicago Blackhawks

Zápas večera nebo chcete-li noci? Klidně. Utkají se proti sobě dva týmy, které mají kvalitu na to, aby na jaře zabojovaly o Stanley Cup. Anaheim je aktuálně mimo postupovou osmičku v Západní konferenci, ale jeho výkony jdou pomalu nahoru a je pravděpodobné, že brzy půjde tabulkou ještě výš a dostane se do elitní osmičky. Chicago je na sedmé pozici v Západní konferenci a je jasné, že body by se mu také hodily.

Patrick Kane bodoval v posledních 17 zápasech a pokud se bodově prosadí i dnes, tak poupraví dějiny NHL a hlavně amerického hokeje, protože by se stal teprve třetím hráčem narozeným ve Spojených státech, jenž bodoval v 18 kláních po sobě. Předtím se to podařilo pouze Eddiemu Olczykovi (v sezóně 1989/90 za Toronto) a Philu Kesselovi (2008/09 za Boston). Do branky Anaheimu půjde zřejmě John Gibson, za Chicago nastoupí Corey Crawford.

23:00 Washington Capitals - Tampa Bay Lightning

První ze tří letošních vzájemných zápasů v základní části čeká na hokejisty Washingtonu a Tampy Bay. Oba týmy půjdou do utkání se třemi výhrami v zádech. Je tedy jisté, že jeden z celků o svou vítěznou sérii přijde. Otázka zní, který to bude. Novináři i fanoušci se určitě také těší na souboj kanonýrů.

Alexandr Ovečkin a Steven Stamkos mají oba na svém kontě 11 přesných zásahů a na vedoucího střelce Jamieho Benna z Dallasu ztrácejí pět branek. Do branky domácích půjde Braden Holtby, za Lightning by měl chytat Ben Bishop, jenž má v poslední době skvělou formu.

01:00 Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes

Souboj ze spodních pater Východní konference, tak se dá jednoduše popsat utkání mezi Buffalem a Carolinou. Sabres po slušném úvodu do sezóny prožívají první větší krizi, která je ovšem spíše výsledkového než herního charakteru. Buffalo prohrálo posledních šest zápasů, ale nehrálo v nich špatně.

Přesto Sabres patří předposlední pozice na Východě. Hurricanes mají jen o dva body více než jejich dnešní soupeř, takže by potřebovali získat plný počet bodů. Do branky domácích půjde pravděpodobně Chad Johnson, za Carolinu bude chytat Cam Ward.

01:00 New Jersey Devils - Montreal Canadiens

New Jersey na svém ledě přivítá nejlepší celek NHL, aspoň co se získaných bodů týče. Montreal naposledy zvládl důležitý souboj o první příčku ve Východní konferenci proti New Yorku Rangers a připsal si přesvědčivé vítězství 5:1. Ovšem v tomto zápase se opět zranil brankář Carey Price, který svému týmu bude chybět kvůli zranění v dolní části těla minimálně týden. Uvidíme, jak se Canadiens s touto ztrátou poperou. Do branky Habs půjde Mike Condon.

New Jersey ve svém posledním zápase prohrálo s Columbusem 1:2. Do sestavy Devils se vrátil Patrik Eliáš, jenž kvůli zranění pravého kolene vynechal prvních 20 zápasů sezony. V dnešním zápase mohou Devils spíše jenom překvapit. Proti Montrealu se v této sezóně moc nevyhrává, ale třeba se to New Jersey zrovna povede. Do branky domácích půjde určitě Cory Schneider.

01:00 Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins

Derby z Metropolitní divize by nemuselo nabídnout špatný hokej. Columbus se po tragickém startu zvedá a z posledních sedmi zápasů vyhrál hned pětkrát. Je jen otázka času, než Blue Jackets opustí poslední místo ve Východní konferenci, kde se momentálně stále nacházejí.

Pittsburgh už také předvádí lepší výkony než na začátku ročníku a hlavně se začíná pomalu dařit i největším oporám týmu. Otázkou je, jak dlouho jim to vydrží. Za domácí by měl chytat Sergej Bobrovskij, za Pens to bude Marc-André Fleury.

01:30 Detroit Red Wings - Edmonton Oilers

Oba týmy na sebe narazí podruhé a naposledy v letošní základní části. První vzájemný zápas vyhrál Edmonton na svém ledě 3:1. Dnes se však bude hrát v Joe Louis Aréně, kde Oilers nevyhráli již devět zápasů. Na vítězství v této hale čekají od 3. prosince 2009. Nejen díky této bilanci jsou favoritem zápasu domácí. Stačí se podívat na tabulky obou konferencí. Detroit drží osmou pozici na Východě, Edmonton je na Západě poslední. Nechme se překvapit, zda-li Red Wings zvládnou roli favorita či nikoliv. Za hosty nebude hrát útočník Nail Jakupov, jenž je zraněný. Do branky Detroitu půjde Jimmy Howard, za Oilers si po delší době zachytá Cam Talbot.

01:30 Florida Panthers - New York Islanders

První vzájemný zápas této sezóny. Florida v něm potřebuje zabrat, protože dnes zakončuje pětizápasovou domácí sérii, ze které má zatím jen jedno vítězství a tři porážky (z toho jedna prohra po prodloužení), což není dobrá bilance a další ztráta bodů už je doslova nepřípustná.

New York ve svém posledním zápase porazil slabou Philadelphii 3:1 a další body bude chtít získat dnes proti tápající Floridě. Islanders jsou aktuálně na sedmém místě ve Východní konferenci, ale osmý Detroit i devátá Tampa Bay mají stejně bodů (25). Desáté New Jersey má o dva body méně, ale má vůči Isles jeden zápas k dobru. Hosté z farmy povolali zpět Ryana Stromea, který by v jejich sestavě dnes neměl chybět. Do branky Floridy by měl jít Roberto Luongo, za Islanders bude chytat Jaroslav Halák.

02:30 Dallas Stars - Vancouver Canucks

Pokud se dnes rozhodnete ponocovat o něco déle, tak by vás mohl zajímat zápas mezi Dallasem a Vancouverem. V Západní konferenci šestí Canucks se představí na ledě prvních Stars a měl by se hrát zajímavý hokej. Oba týmy se nebojí útočit. V jejich zápasech padají branky a pozornost určitě přitáhne souboj bratrů Sedinů proti útočné dvojici Benn-Seguin. Uvidíme, zda-li se opět prosadí Radim Vrbata, který má tři branky z posledních dvou zápasů. Do branky Stars půjde Antti Niemi, protože Kari Lehtonen je zraněný. Za Vancouver by měl chytat Ryan Miller.

03:00 Arizona Coyotes - Calgary Flames

Poslední zápas páteční noci se uskuteční mezi Arizonou a Calgary. V loňské sezóně Flames vyhráli všech pět vzájemných zápasů a něco podobného by brali i letos. Jenže tak snadné to nebude. Calgary je na předposledním místě v Západní konferenci a venku se mu zatím vůbec nedaří. Ze 12 venkovních duelů vyhrálo pouze třikrát. Dobrou zprávou pro kanadský tým je, že do sestavy se po nemoci vrátí Jiří Hudler. Do branky Flames půjde Karri Rämö.

Arizona (23 bodů) je na devátém místě v Západní konferenci. Na osmou Minnesotu Coyotes scházejí dva body a na šestý Vancouver pouze jeden bod. Není to žádná chyba, pouze pravidlo o tom, že první tři celky z jakékoliv divize mají jisté místo v play off. Do sestavy domácích se možná po jednozápasové absenci vrátí kapitán Shane Doan (zranění v dolní části těla), ale jisté to není. Za Coyotes by měl chytat Mike Smith.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.