bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL v číslech: Kteří hokejisté zatím válí v play-off?

23. srpna 2020, 6:00

Ondřej Hudec

NHL neotálí a už rozehrála i druhé kolo play-off, ve kterém uvidíme osmičku nejlepších týmů. Na koho se tyto celky mohly spolehnout? Kdo zatím patří k nejlepším hráčům play-off a možná i mezi kandidáty na Conn Smythe Trophy?

Některé týmy v prvním kole vedly za postupem hlavní hvězdy, jinde se však našli noví hrdinové. Kteří hokejisté z postupujících týmů byli v prvních bitvách play-off těmi nejlepšími?

Nathan MacKinnon a Nazem Kadri

Nathan MacKinnon ukazuje, že je po právu považován za jednu z největších hvězd NHL. V součtu se skupinou o umístění má MacKinnon na kontě už 13 bodů, proti Arizoně si jich pak v pěti zápasech připsal hned deset! S ním na ledě při hře 5 na 5 jsou navíc Avs naprosto dominantním týmem: vstřelili 8 gólů a inkasovali jediný, poměr očekávaných branek i střeleckých pokusů pak mají větší než 60 %.

Nazem Kadri je jedním ze strůjců dosavadního přesilovkového úspěchu Colorada. Právě v početní výhodě si připsal pět ze svých šesti gólů a celkově hned sedm bodů. Má také už 15 střel na branku a celkově 3,2 očekávaných branek. Kadri je jednoduše zatím nejlepším hráčem v početní výhodě. Navíc se zlepšila oproti základní části i jeho hra v rovnovážném počtu, kde vykazuje pozitivní výsledky, když s ním na ledě mají Avalanche poměr očekávaných branek 53,58 % a poměr vstřelených gólů pak 57,3 %.

Miro Heiskanen

Miro Heiskanen má možnost se v tomto play-off zařadit k absolutní špičce NHL. Už leccos naznačil v základní části, ale v play-off jsou jeho výkony zatím doslova excelentní. V sérii s Calgary odehrál Heiskanen v průměru více než 27 minut na zápas a připsal si výborných osm bodů, za tři góly a pět asistencí.

Za šest zápasů stihl také hned 20krát vystřelit a Flames na něj spáchali čtyři fauly, přitom finský mladík na trestné lavici ani jednou neseděl. Při hře 5 proti 5 pak Stars s ním na ledě měli poměr branek 6:1. Celkově během návratu NHL drží poměr přes gólů 70 % a pozitivní výsledky má v rámci střeleckých pokusů i očekávaných branek.

Carter Hart

Série Philadelphie a Montrealu byla velkým soubojem brankářů. Jak Carey Price, tak právě i Carter Hart patří mezi nejlepší gólmany play-off, bohužel ale mohl postoupit jen jeden. Hart byl nakonec tím šťastnějším, když si v sérii připsal hned dvě čistá konta a dovedl Flyers k postupu.

V 8 zápasech zatím Hart inkasoval pouze 13 branek, když na něj celkově šlo 230 střel. Má tak vynikající úspěšnost 94,35 %. Lepší než očekávání v rámci úspěšnosti zákroků je pak o 1,66 % a celkově chytil 5,91 branek navíc oproti očekávání, když zaostává v tomto směru pouze za Careym Pricem.

Elias Pettersson a Quinn Hughes

Tato mladá dvojice v dresu Canucks zatím předčila všechna očekávaní, podobně jako samotný Vancouver, který si poradil s obhájci Stanley Cupu. Elias Pettersson je společně s Nathanem MacKinnonem nejproduktivnějším hráčem dosavadního průběhu NHL se 13 body. S ním na ledě zatím Canucks měli nad soupeři gólovou převahu, když je přestříleli 8:3. A Pettersson si pak hned v pěti zápasech připsal dva nebo více bodů.

Quinn Hughes je dalším z mladých obránců, jehož výkony jsou v play-off opravdu vynikající. V 10 zápasech si přispal stejný počet bodů a z beků je produktivnější pouze Miro Heiskanen. Při hře 5 proti 5 pak mají Canucks za přítomnosti Hughese poměr očekávaných branek 55,64 % a poměr vstřelených gólů skvělých 67,5 %!

Nikita Kučerov a Brayden Point

Lightning nečekalo v prvním kole nic jednoduchého, když museli překonat velice organizovaný tým v podobě Blue Jackets. To se jim však povedlo v pěti zápasech a velký podíl na tom měly jejich hlavní hvězdy.

Brayden Point si připsal prozatím v torontské bublině 11 bodů, Nikita Kučerov pak deset. Oba dva jsou excelentní v držení puku a své soupeře na ledě bezpečně přehrávají. Poměr střeleckých pokusů s nimi na ledě je pro Tampu přes 60 % a poměr očekávaných branek mají společně větší než 63 %.

A další

Vynikající výkony podávalo v prvním kole několik dalších hráčů. Bohužel pro ně, a jejich týmy, to nestačilo. V případě Columbusu se skvěle představili Joonas Korpisalo nebo Pierre-Luc Dubois. St. Louis se mohlo spolehnout na své hvězdy v podobě Ryana O’Reillyho a Davida Perrona, i tak to bylo proti Vancouveru málo. Stejně jako Hurricanes nestačily výkony Sebastiana Aha, Andreje Svečnikova.

Naopak další týmy, které postoupily, se mohli chlubit kvalitními týmovými výkony, jako třeba v případě New York Islanders nebo Vegas Golden Knights. Zůstává otázkou, kdo na své výkony naváže ve druhém kole a posune svůj tým blíže ke Stanley Cupu...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.