bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL v číslech: Mathew Barzal stále bez smlouvy. Kolik by si zasloužil?

22. prosince 2020, 14:00

Adam Papoušek

Začátek nové sezony NHL je konečně schválen a hokejoví nadšenci se už nemůžou dočkat. Další vrásky na čele to však naopak přidělalo Lou Lamoriellovi, generálnímu manažerovi Islanders, který se stále nedohodl na prodloužení spolupráce s Mathewem Barzalem.

23letý útočník v posledním play-off potvrdil své obrovské kvality, o jeho talentu nemůže být pochyb. Jistě mnozí z vás by také souhlasili i s tím, že Barzal je v současné době nejcennějším hráčem Ostrovanů.

Minimálně do ofenzívy lepšího hráče v New Yorku Islanders nenajdete.

Dlouhá jednání

Jak už bylo zmíněno v samotném nadpisu, Mathew Barzal je stále beze smlouvy, ovšem je pouze chráněným volným hráčem, tudíž Ostrovanům na něj zůstává přednostní právo.

Leckdo by očekával, že Isles svoji největší hvězdu podepíšou co nejdříve, ovšem neděje se tak.

Problémem jsou samozřejmě opět a jen peníze. Co taky jiného.

V současné době mají Islanders pod platovým stropem prostor pouhých ~3,9 milionů dolarů. A je téměř jisté, že za takový či dokonce menší peníz určitě Mathew Barzal nepodepíše.

Pokud pak agent pro Barzala žádá roční příjem minimálně šest milionů dolarů, které by si jeho klient bezpochyby zasloužil, pak má Lamoriello skutečně velký problém. Menší vsuvka - Lamoriello byl zvolen nejlepším generálním manažerem uplynulého ročníku.

Cena Barzala

Barzal je podle nás rozhodně největším pokladem týmu, nejlepším ofenzivním hokejistou Islanders a jedním vůbec z nejlepších centrů v celé NHL.

Pokud by jej Lamoriello chtěl prodloužit na krátkodobý kontrakt (tzv. 'bridge deal'), mohl by se roční příjem pohybovat okolo pěti až šesti milionů dolarů.

Jestliže se ovšem Barzal chce zajistit a podepsat delší smlouvu (například na sedm let), vůbec bychom se nedivili, kdyby jeho agent žádal o příjem okolo osmi až devíti milionů dolarů ročně.

Ano, 8 milionů dolarů ročně by v našich očích bylo správné ohodnocení Barzalových služeb na několik dalších let.

Nejprve ale Lamoriello musí nějakým způsobem získat prostor pod platovým stropem, aby stihl Barzala podepsat ideálně před začátkem tréninkového kempu (3. ledna), nebo alespoň před startem nové sezony (13. ledna).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.