bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL v číslech: Proč je Mike Hoffman stále bez angažmá?

1. listopadu 2020, 0:15

Adam Papoušek

Měl být jedním z nejžádanějších hráčů na trhu. V uplynulém ročníku nasbíral nejvíce bodů mezi všemi hokejisty, kteří se letos stali neomezeně volnými hráči. Mike Hoffman však ani po dvaadvaceti dnech stále nenašel nového zaměstnavatele. V čem je problém?

Mike Hoffman, který za necelý měsíc oslaví 31. narozeniny, nasbíral v minulém ročníku velmi solidních 59 bodů (29+30) v 69 utkáních.

Produktivita, za kterou by se nemusel stydět kdejaký útočník v NHL. Kdyby se hrála plná sezona, téměř jistě by dosáhl na metu třiceti branek. Přesto je stále volným hráčem, který čeká na vážnějšího zájemce.

Přesilovkový hráč

Ať už si to chcete přiznat či nikoliv, na letošním trhu s volnými hráči se už u řady týmů projevilo, že nikdo z nich není bez alespoň jednoho analytika. Na to doplácí pak velmi pravděpodobně i Hoffman.

Ovšem nemusíte být ani extra znalci podrobných čísel, abyste si našli a uvědomili, že bývalý útočník Senators nasbíral hned 21 bodů při přesilových hrách. Při hře pět na pět jich zaznamenal "pouze" 28. Nakonec sbíral 1,97 bodů na 60 minut hry při hře pět na pět.

Lépe si v celé NHL vedlo hned 107 jiných borců.

To je hlavní problém Mikea Hoffmana.

Dá se říci, že je to podobná verze Phila Kessela z posledních let. Své body si umí nasbírat, dokáže být platný v přesilových hrách, ovšem při vyrovnaném počtu hráčů na ledě jeho výkony neodpovídají útočníkovi první či druhé formace.

Mike Hoffman nedokáže dělat své spoluhráče lepšími, naopak potřebuje k sobě borce, kteří z něj udělají produktivní mašinu. Samozřejmě i takoví hráči jsou potřeba. O tom žádná. Ale za takové útočníky byste neměli platit více než 4 nebo 5 milionů dolarů ročně.

Závěr

Nejen já s kolegou, ale i mnoho analytiků v zámoří se už před otevřením trhu s volnými hráči shodlo na tom, že Hoffman je tím nejpřeceňovanějším hokejistou mezi volnými hráči, čehož, zdá se, si všimly také kluby v NHL. Dosud žádný tým nebyl ochoten splnit jeho podmínky.

Kanadský rodák se tak už logicky prý rozhodl slevit a je ochotný podepsat i smlouvu na jeden rok, aby dokázal generálním manažerům, že si zaslouží 'long-term' (tedy dlouhodobý) kontrakt.

Abyste to nechápali špatně. Když postavíte Hoffmana vedle centra jako je Crosby či McDavid, je téměř jasné, že svých 25 gólů nastřílí, což jistě nikdy není na škodu.

Ale pokud jej dáte vedle průměrného centra do druhé formace, nedáte mu minuty na první přesilovkové formaci, potom stěží nastřílí 20 branek. Jestliže pak dáte takovému hráči podobnou roli, nechcete mu logicky za to platit okolo pěti milionů dolarů ročně.

Bude tedy velmi zajímavé sledovat, kde se nakonec Hoffman domluví na novém angažmá a jakou roli dostane.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.