bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL zpátky v Praze? Nejspíš už příští rok! Přemýšlíme o tom, říká Bettman

1. listopadu 2018, 22:05

Adam Bagar

Příští ročník NHL by mohl začít v pražské O2 areně! Na tiskové konferenci před prvním zápasem Global Series mezi Floridou a Winnipegem v Helsinkách to uvedl komisionář soutěže Gary Bettman.

„Předběžně zatím přemýšlíme o tom, že příští sezonu zahájíme v Praze a v listopadu se dvakrát představíme ve Stockholmu. Je to na plánovací komisi, nic není oficiální. Neřeknu vám žádná data ani týmy, ale rýsuje se to,“ prozradil šéf slavné NHL.

Do české metropole by se utkání základní části NHL mohlo vrátit po dlouhých devíti letech. V roce 2010 se dvakrát v O2 areně představily Phoenix s Bostonem, který ještě předtím v rámci přípravy nastoupil pod Ještědem proti domácímu Liberci.

O dva roky dřív hostila Praha NHL premiérově, čeští fanoušci tehdy šli na dva zápasy New York Rangers s Tampou Bay. Rangers v Česku hráli ještě v přípravě na soutěžní utkání ve švédském Stockholmu, v Tipsport Areně se postavili pražské Spartě.

O návratu NHL do Česka informovala už v sobotu Mladá fronta DNES. „Blížíme se k závěru, vidím to velmi pozitivně, nicméně finální výkop určitě přijde ze strany NHL,“ uvedl podnikatel Tomáš Petera. Podle deníku půjde o pětiletou spolupráci.

NHL se v minulé sezoně vrátila do Evropy po šesti letech, v listopadu si ve Stockholmu zahrály ve dvou zápasech Ottawa s Coloradem. Letos se hrálo v Göteborgu utkání mezi New Jersey a Edmontonem a nyní baví Helsinky Florida a Winnipeg.

Oba duely v Hartwall Areně byly vyprodány za necelých pět minut. Slavná soutěž v Evropě táhne, což jejího šéfa těší. „Náš návrat do Evropy se soutěžními zápasy má fantastický úspěch. Nemůžeme být spokojenější,“ zářil ve Finsku Bettman.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.