bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Niederreiter je v novém působišti k nezastavení. Skvělou formu mají i Hurricanes

2. února 2019, 14:00

Jiří Sameš

Minulý měsíc, konkrétně 17. ledna, útočník Nino Niederreiter podruhé v kariéře změnil dres. Z Minnesoty Wild byl totiž vyměněn do Caroliny Hurricanes. V novém působišti se přitom šestadvacetiletému Švýcarovi zatím skvěle daří.

Byla to výměna jeden za jednoho. Hurricanes posílil Niederreiter, Wild získali útočníka Victora Raska. Oba hokejisté přitom určitě doufali, že je tzv. trejd probudí.

Psali jsme: Hurricanes získali Niederreitera z Minnesoty, opačným směrem putuje Rask

Zatímco se Rask v dresu Minnesoty nadále trápí (za čtyři zápasy celkem jeden kanadský bod za jednu asistenci), Niederreiter za Canes válí. V pěti zápasech totiž vstřelil pět gólů a zaznamenal hned 22 střel na bránu. Za předchozích 46 letošních zápasů přitom zvládl nastřílet pouze devět gólů.

Při svém debutu za Carolinu sice Niederreiter neskóroval. Hned poté ale vstřelil dva góly do sítě Edmontonu Oilers. Dvakrát se střelecky prosadil také proti Vancouveru Canucks. V noci na sobotu, 2. února, skóroval v utkání s Vegas Golden Knights.

„Když mi tehdy zvonil telefon, neměl jsem v úmyslu ho zvednout. Uviděl jsem ale jméno Paula Fentona (generální manažer Wild - pozn. redaktora) a začal tušit, že se něco děje," řekl k výměně Niederreiter.

Jen krátce po hovoru s Paulem Fentonem měl hokejista na drátě Dona Waddella, generálního manažera Hurricanes.

„Canes mě hned vřele uvítali. Telefonát od Dona Waddella byl velmi potěšující," sdělil Niederreiter.

„Působení v Carolině je pro mě nový začátek, čerstvý start. Je to nová kapitola mého života," zmínil ještě.

Hurricanes si Niederreitera vyhlédli hlavně proto, že mají dlouhodobé problémy s ofenzivou. V lize jsou devátým nejhorším týmem, co se vstřelených branek týče.

„O našich problémech se střílením gólů jsme toho už namluvili dost. Nino je zkušeným hokejistou. Cítili jsme, že jeho příchod může přinést určité zlepšení," vysvětloval Waddell.

„Nino je hráčem, který může pravidelně střílet 20 gólů za sezonu, což je v NHL velmi dobrý počin. Je to dobrý hokejista a velmi dobrý člověk," řekl na adresu Niederreitera spoluhráč, obránce Calvin de Haan.

Je také pravdou, že se ofenziva Hurricanes po příchodu Niederreitera zvedla. Za posledních pět zápasů totiž mužstvo z Raleighu vstřelilo 20 branek.

Za výše uvedené sledované období Carolina zaznamenala bilanci 3-1-1. V tabulce Východní konference se díky tomu posunula na deváté místo. Na druhou divokou kartu, kterou momentálně drží Columbus Blue Jackets, ztrácí už pouze tři body.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.