bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nikdo netáhne víc. Vegas je druhý rok po sobě nejžádanějším týmem mezi fanoušky

19. září 2018, 16:30

Jiří Lacina

Už loni patřili jako nováček k divácky velmi atraktivním týmům. Během fantastické finálové jízdy v play off jejich popularita ještě vzrostla. Asi málokoho tak může překvapit, že na prahu další sezóny opět patří mezi nejpoptávanější kluby. Kouzlo Vegas Golden Knights trvá.

Podle statistik StubHub, jež se zabývá prodejem vstupenek všeho druhu, jsou Zlatí rytíři druhý rok po sobě nejžádanějším mužstvem NHL. Borci z Vegas předčili dokonce i Toronto Maple Leafs o celých 27 procent. Naposledy bylo dva roky po sobě nejžádanější stejné mužstvo Chicago v letech 2014-16.

V desítce nejpoptávanějších utkání NHL v sezóně 2018-19 jsou Vegas hned čtyřikrát. V minulém ročníku plnili Golden Knights T-Mobile Arenu ze 103,9 procent. Domácí duely byly jak sportovním svátkem, tak zábavní událostí. Zejména v play off si pak dávali pořadatelé s předzápasovým programem skutečnou práci.

Letos otevřeli sérii domácích přípravných utkání v neděli proti Arizoně a podívat se přišel znovu „plný dům“. Pokladník si spokojeně mnul ruce, když oznamoval návštěvu 17 567 diváků. Aby se fanoušci měli o to víc na co těšit, přivedl jim management klubu posily v osobách Paula Stastnyho a Maxe Paciorettyho.

Férové je dodat, že Vegas není jediným týmem, který na StubHub zaznamenal nárůst poptávky. Od chvíle podpisu Johna Tavarese narostla rovněž popularita Toronta Maple Leafs. Proti loňsku vyskočila poptávka po jejich vstupenkách o 49 procent.

Nahoru šel také úřadující šampión z Washingtonu. Vítězové Stanley Cupu jsou v žebříčku nejžádanějším klubů šestí, tj. nejvýš za posledních pět let. Vivid Seats tvrdí, že u nich zaznamenali Capitals meziročně vůbec největší nárůst v klubové historii.

Nováčky v TOP TEN nejpoptávanějších jsou u StubHub Buffalo Sabres a Los Angeles Kings, kde zřejmě diváky lákají atraktivní posily. Buffalo může nabídnout jedničku draftu Rasmuse Dahlina nebo posilu z Caroliny Jeffa Skinnera; Los Angeles přivedlo do svých řad hvězdu KHL Ilju Kovalčuka.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.