bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nikita Dobyvatel. Kučerov se vypořádal se ztrátou Paláta a nezadržitelně válí na ledě soupeřů

20. prosince 2014, 14:05

Tomáš Zatloukal

Palát-Johnson-Kučerov. Druhá brázda Blesků z Tampy Bay se v prosinci sešla leda na papíře, nejprve zranění českého bojovníka od Frýdku-Místku a posléze zdravotní problémy jeho oblíbeného amerického parťáka postavily ruského bohatýra před velkou výzvu. Kučerov měl prokázat, že pouze paraziticky netěží ze souhry P+T, nýbrž že sám dorostl v ofenzivní eso. Povedlo se mu to dokonale. Čerstvým důkazem je vyrovnávající gól proti New Jersey Devils, padl 41 sekund před třetí sirénou.

O tom, jak se Kučerov rozparádil, nejlépe svědčí důvěra, kterou si vybudoval u hlavního kouče Jona Coopera. Běžela poslední minuta včerejšího mače s Devils a Cooper se odhodlal ke hře bez brankáře. V takové chvíle chce mít každý trenér na ledové ploše to nejlepší. Hráče, na které se může spolehnout. Očekávanou nominaci útočníků ve složení Ryan Callahan, Steven Stamkos a Valtteri Filppula doplnil právě 21letý obdivovatel Pavla Dacjuka s šestaosmdesátkou na zádech.

Parádní trefou pak zmrazil publikum v Prudential Center, New Jersey zase jednou v nejméně vhodnou chvíli ztratilo vedení. "Je to takové déjà vu. Mé zápasy probíhají pokaždé stejně: dostanu vyrovnávací gól ve třetí třetině a pokračuje se až do samostatných nájezdů. Ty jsme naštěstí tentokrát zvládli a bereme důležité dva body," komentoval vývoj utkání Keith Kinkaid, nečekaně úspěšný náhradník Coryho Schneidera. Zatím si dvojka Ďáblů drží úspěšnost k 94 procentům.

 Zpět ale ke Kučerovovi, jehož po čtyřzápasové pauze včera zase ve druhé lajně doplňoval Palát. Proti New Jersey jedině potvrdil vynikající formu, za uplynulých pět duelů nasázel čtyři branky. A také demonstroval, proč mu říkáme "Nikita Dobyvatel". Fotbalový fanatik, který fandí Cristianu Ronaldovi i Lionelu Messimu, bodoval podesáté za sebou na kluzišti soupeřů. To se v aktuálním ročníku povedlo už jen Joeu Thorntonovi, ex-kapitán Žraloků ze San Jose exceloval mezi 21. říjnem a 18. listopadem.

V rámci týmu Bolts nebyl nikdo tak úspěšný při výpravách na nehostinná území od ročníku 2011-12, kdy se zaskvěl Teddy Purcell (nyní Edmonton Oilers). Kučerov, jehož pro velký hokej vychovalo moskevské CSKA, strmě stoupá ke hvězdám. Výborný herní projev podtrhují statistiky (se 30 kanadskými body poráží mimo jiné svého slavného krajana Alexe Ovečkina), pochvalu zaslouží také za 18 plusů v tabulce pravdy. Sympatický mladík, který kdysi skóroval v NHL z první rány, prostě táhne Tampu Bay.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.