bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Niklas Bäckström utrpěl vážné poranění nervů v lokti

7. července 2015, 19:00

Robert Novotný

Finského brankáře Niklase Bäckströma vyřadilo z poslední sezóny zranění, jehož diagnostiku se podařilo na dlouhou dobu zatajit. Nyní vyšlo na povrch, že sedmatřicetiletý gólman utrpěl vážně zranění nervů v oblasti pravého lokte. Náhle po zranění údajně nemohl ovládat a necítil dva prsty.

Zpráva o Bäckströmově zranění byla zveřejněna až před několika hodinami, finský brankář zranění utrpěl na jaře letošního roku. Neprodleně po zranění údajně nemohl vykonávat jakoukoli činnost pravou rukou, necítil a neovládal dva prsty.

„Byla to děsivá situace. Všechno se to událo hrozně rychle. Bylo to opravdu příšerné, najednou jsem nemohl ovládat dva prsty na pravé ruce, vůbec jsem je necítil. Byly nehybné, nemohl jsem použít pravou ruku, nemohl jsem řídit auto ani držet telefon,“ prozradil sedmatřicetiletý brankář.

„Během své kariéry jsem zažil spoustu věcí a situací, ale u téhle jsem se musel zastavit a vážně přemýšlet. Jsem pravák, takže mě to opravdu velmi omezovalo. Ruce potřebujete k běžnému životu, já se jimi navíc živým, byla to opravdu strašná situace,“ pokračoval.

Bäckström v květnu podstoupil operaci, která by měla následky zranění odstranit. Vedení týmu Minnesota Wild chtělo finského gólmana vykoupit z posledního roku jeho smlouvy u tohoto týmu, během něhož si má přijít na 4 miliony dolarů, což ovšem nebylo vzhledem ke zranění možné. Výsledkem je, že Minnesota bude muset v příštím roce investovat více než 10 milionů dolarů do tří brankářů (Dubnyk, Kuemper, Bäckström).

A jaká je Bäckströmova budoucnost? Jeho agent Jay Grossman prozradil, že by finský brankář měl být k dispozici už na začátku základní části, a tým Minnesota Wild by ho tak neměl umístit na listinu dlouhodobě zraněných. Generální manažer Chuck Fletcher se zatím odmítá k celé situaci vyjádřit.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.