bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Noc nabízí dalších sedm zápasů. Do akce půjde hned několik českých zástupců

12. října 2017, 20:00

Lukáš Podleśny

Dosud bezchybné St. Louis se pokusí zastavit Florida. Tampa by ráda ukončila špatnou sérii proti Pittsburghu a na svá první vítězství bude chtít navázat Nashville i Dallas. Naopak premiérovou výhru v novém ročníku potřebuje Minnesota, Arizona či Buffalo.

01:30 Florida Panthers – St. Louis Blues

Domácí celek zatím odehrál jen dvě utkání a drží si padesátiprocentní úspěšnost. Hned na úvod sezóny hrála Florida dvě derby s Tampou a po úvodní porážce 3:5 kontrolovala vítězstvím 5:4. Defenzíva tedy nezáří, avšak vyrovnaný útok zatím všechno kompenzuje. Jenže je tady malý problém. Doma Panteři se St. Louis vyhráli naposledy v roce 2009.

Na rozdíl od svého soupeře má St. Louis odehrána již čtyři utkání. Aktuální lídr Západní konference postupně porazil Pittsburgh, Dallas a poté si poradil s oběma newyorskými celky. Kanadské bodování týmu zatím táhne sedmibodový Jaden Schwartz, nicméně nejlepším střelcem je podle očekávání Vladimir Tarasenko. 

Očekávaní brankáři: Roberto Luongo – Jake Allen

01:30 Tampa Bay Lightning – Pittsburgh Penguins

Po Floridě bude v akci také druhý tým ze stejného poloostrova. Ve všech třech dosavadních utkáních Tampy zatím padlo minimálně sedm branek a vše nasvědčuje dalším gólovým hodům. Na svém kontě mají domácí čtyři ze šesti možných bodů, ale dnes je čeká těžký úkol. Z posledních pěti vzájemných zápasů s Pittsburghem totiž Blesky nevyhrály ani jednou.

Obhájce Stanley Cupu měl velmi špatný vstup do sezóny, když zaznamenal dvě porážky a od Chicaga inkasoval deset branek. Jenže pak Pittsburgh dokázal přehrát Nashville a minulou noc zvítězil také na půdě silného Washingtonu. Vzhledem k poslednímu duelu tak dnešní utkání možná zahájí Antti Niemi, který v bráně začal zpackané střetnutí s Chicagem. 

Očekávaní brankáři: Andrej Vasilevskij – Antti Niemi

02:00 Nashville Predators – Dallas Stars

Predátory v dosavadním průběhu vůbec nedrží gólmani. V utkání s Bostonem totiž Nashville inkasoval čtyřikrát, od Pittsburghu dostal stejný příděl a Philadelphia překonala Rinneho hned z pěti pokusů. Právě v posledním zápase Nashville vedl 3:0, poté vedení ztratil, ale nakonec bral díky skvělému finiši a Forsbergovi dva body.

Ani Dallas své úvodní zápasy sezóny nezvládl. Na úvod přišla trochu překvapivá prohra s Vegas a posléze Stars nestačili na výborně hrající St. Louis. Až ve třetím utkání Dallas zaznamenal dva body poté, co v poměru 4:2 přehrál Detroit. Jenže chtělo by to, aby se probudil Jamie Benn. Hostující kapitán totiž zatím nasbíral jen jeden kanadský bod za asistenci.

Očekávaní brankáři: Pekka Rinne – Ben Bishop

02:30 Chicago Blackhawks – Minnesota Wild

Opravdu skvěle letošní sezónu začalo Chicago, které první dvě utkání proti Pittsburghu a Columbusu vyhrálo se skóre 15:2. Následně sice Jestřábi v prodloužení prohráli v Torontu, ale ve čtvrtém zápase se proti Montrealu opět naladili na vítěznou vlnu. Ve skvělém světle se zatím prezentuje hlavně Brandon Saad, ale září například také již čtyřbodový Jan Rutta.

Naopak hosté zatím zůstávají daleko za očekávání m. Ze dvou úvodních zápasů má Minnesota jen jeden body, když po prohře v Detroitu získala aspoň na ledě Caroliny. Zisk aspoň onoho bodu však až vteřinu před koncem řádné hrací doby zařídil Koivu. Nespokojenost musí panovat především s defenzívou, která soupeřům dovolila již 72 střel a 9 branek.

Očekávaní brankáři: Corey Crawford – Devan Dubnyk

04:00 Arizona Coyotes – Detroit Red Wings

Před začátkem sezóny padaly názory, že právě domácí Arizona by mohla být černým koněm na postup do play-off. Jenže úvod Kojoty nezastihl v dobrém rozpoložení. V prvním zápase Arizona ztratila vedení 4:1 a prohrála v Anaheimu, následně dvakrát nestačila na Vegas. Dokonce v druhém utkání proti nováčkovi se Antti Raanta z brány pakoval po necelých sedmi minutách.

Detroit se v létě stěhoval do nové arény a zatím si nevede špatně. Nejprve totiž porazil Minnesotu a následně po nájezdech udolal Senátory z Ottawy. Až předevčírem přišla první prohra, když Rudá křídla venku nestačila na Dallas. Každopádně sedm inkasovaných branek ve třech utkáních je fantastický počin. 

Očekávaní brankáři: Antti Raanta – Jimmy Howard

04:00 Vancouver Canucks – Winnipeg Jets

Již třetí utkání proti kanadskému soupeři dnes čeká Vancouver. Kosatky se nejprve úspěšně postavily silnému Edmontonu, avšak následně po nájezdech padly doma s Ottawou. Výbornou formu ale prokazuje Jacob Markström, jenž zatím inkasoval jen čtyři branky ze 77 střel. Chtělo by to však trochu přidat směrem dopředu.

Winnipeg se v úvodu stejně jako jeho dnešní soupeř potkává jen s kanadskými celky. Oproti Vancouveru si ale nevede tak dobře. Od Toronta hosté inkasovali sedm branek, od Calgary jen o jednu méně. Až v posledním zápase přišlo vítězství. Stíhačky si totiž vyšláply na Edmonton, který díky hattricku Ehlerse porazili 5:2.

Očekávaní brankáři: Jacob Markström – Connor Helleybuck

04:00 San Jose Sharks – Buffalo Sabres

Od domácích se rozhodně očekával lepší vstup do sezóny než ten, který San Jose momentálně zažívá. Na začátek nového ročníku hrají Žraloci doma, avšak zatím si na svém ledě neporadili s Philadelphií a poté v derby ani s Los Angeles. S formou se navíc nepotkal Martin Jones, jenž inkasoval už devět branek a v posledním zápase byl dokonce střídán. Aaron Dell už od Kings neinkasoval a dnes by tka mohl dostat přednost.

Buffalo na začátku sezóny ničím nepřekvapuje. V prvním utkání sice potrápilo Montreal, ale aktuálně je se třemi prohrami na dně Východní konference. Za posledních 120 minut řádné hrací doby Šavle inkasovaly 12 branek, avšak s kým jiným než s aktuálně nejhorším týmem na Západě by se měly chytit? Navíc za posledních deset let Buffalo se San Jose prohrálo jen třikrát.

Očekávaní brankáři: Aaron Dell – Robin Lehner

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.