bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Noc návratů: Elliott čelí Blues, Frk s Nestrašilem v sestavě proti Detroitu

25. října 2016, 20:49

Michal Sobotka

Brian Elliott se vrací do míst, kde poslední roky pravidelně chytal. Calgary totiž zavítá na led St. Louis a právě kanadský brankář bude čelit bývalým spoluhráčům. Martin Frk s Andrejem Nestrašilem se vrací do sestavy Caroliny, aby hrozili svému někdejšímu celku z Detroitu.

01:00 Pittsburgh Penguins – Florida Panthers

Nejdůležitější informace dne: nastoupí Sidney Crosby nebo ne? Z tábora Penguins zní, že existuje velká šance, že jejich kapitán bude hrát, ovšem rozhodne se až těsně před zápasem. Ani absence Crosbyho ale Tučňáky v úvodu sezony nezpomalila, nicméně poslední zápasy už obhájcům Stanleyova poháru moc nevycházely. Zvlášť jednoznačná prohra na ledě Nashvillu.

Panteři zatím mají hodně důvodů ke spokojenosti. Z pěti zápasů nebodovali jen v jednom případě. „Domů“ se zcela jistě těší také Jaromír Jágr. Má důvod, protože proti svému bývalému týmu je poměrně úspěšný. V 55 zápasech nasbíral 46 bodů. Po jeho boku ale v první formaci září překvapivá hvězda Jonathan Marchessault, jenž má 7 bodů v pěti zápasech. Oba celky budou postrádat důležité hráče. Hostům kromě dlouhodobě zraněných Bjugstada s Huberdeauem chybí také Jussi Jokinen, Pens se potřetí za sebou musí obejít bez Krise Letanga. Ten sice trénuje, ale ne naplno.

Žádné překvapení se neodehraje v brankovišti domácích, do kterého se postaví Marc-Andre Fleury. Na opačné straně čeká na svůj druhý start v sezoně James Reimer. První mu nevyšel podle představ, protože Florida padla na ledě Tampy Bay.

01:00 Boston Bruins – Minnesota Wild

Medvědi mají drobné potíže s brankáři, protože Tuukka Rask potřebuje trochu odpočinout a Anton Chudobin, tradiční dvojka týmu, se zranil až na tři týdny. Vstup do sezony mají domácí poměrně rozpačitý, protože vítězství střídají Bruins s porážkami. Naposledy doma nevyzráli na Montreal. Poslední tři vzájemné zápasy proti Wild ale dopadli z hlediska týmu z Massachussetts úspěšně.

Hosté byli v úvodu sezony stoprocentní. Nadále také na domácím ledě zůstávají, ovšem jakmile hrají venku, malér je na světě. Ve třech zápasech mimo „State of Hockey“ neuspěla Minnesota ani jednou a získala jediný bod. Ten uhrála na ledě Devils, kde se o něj postaral debutant Joel Eriksson Ek. Wild navíc venku dávají málo branek, průměrně dvě na zápas, zatímco inkasují téměř čtyři na jeden mač.

Problémy domácích v brankovišti už byly naznačeny. Dnes tak dostane prostor v brance Malcolm Subban. Bude se jednat o jeho druhý start v NHL. V tom prvním ale odchytal jen polovinu zápasu. V únoru loňského roku padli Bruins v St. Louis 1:5 a Subban byl střídán poté, co ze šesti střel třikrát kapituloval. Hosté vsadí na Devana Dubnyka.

01:00 New Jersey Devils – Arizona Coyotes

Zápasy New Jersey se trochu tradičně vyznačují tím, že v nich padá málo branek. Ďáblové jsou doma ve dvou zápasech stoprocentní, přitom v obou případech jim na triumf stačilo vstřelit dvě branky. Do města navíc dorazí oblíbený sok. V posledních čtyřech střetnutích Arizona získala jediný bod, přičemž dvakrát nedala ani jeden gól.

Silně pak v neprospěch hostů hovoří také poslední odehrané zápasy. Přestože si v nich Coyotes nevedli herně zle, tak výsledkově se jedná o jiný příběh. Čtyři prohry a ani jeden získaný bod hovoří za vše. Na druhou stranu s newyorskými týmy se jednalo o těsné jednogólové porážky. Kojoty ale na cestách straší mizerná defenziva. Osmnáct obdržených branek, to je v průměru na čtyři venkovní mače 4,5 inkasovaných tref na jedno utkání.

Cory Schneider dosud nepustil do branky náhradníka Kinkaida a nic nenasvědčuje tomu, že by dnes měla přijít změna. V brance hostů nahradí v úvodu sezony ne příliš spolehlivého Dominguea Justin Peters.

01:30 Philadelphia Flyers – Buffalo Sabres

Philly čeká druhá zápas ve dvou dnech, takže únava se dnes nejspíš projeví. Včera navíc hráli Flyers neúspěšně na ledě Montrealu. Pokud chtějí domácí pomýšlet na úspěch, rozhodně by se měli spolehnout na Jakuba Voráčka. Český útočník vstoupil do sezony brilantně, v 6 zápasech posbíral 8 bodů a je tak lídrem bodování týmu. Do velké střelecké pohody se dostal Matt Read, který má na svém kontě pět vstřelených branek.

Oproti Letcům jsou hosté výrazně odpočatí. Vrátili se z tripu po Kanadě, který byl průměrný. Tři body ze tří zápasů. Ten poslední ale hrály Šavle před pěti dny. Vzájemné duely jsou poměrně vyrovnané, protože z posledních deseti klání se Flyers radovali šestkrát. Buffalo se představí venku už počtvrté v řadě a rádo by se na svůj stadion vracelo alespoň s pěti body.

Philadelphia ještě nepotvrdila svého startujícího brankáře. Včera ale chytal Steve Mason, takže se dá očekávat, že dnes dostane šanci Michal Neuvirth. Na dvojku vsadí určitě Buffalo, neboť do branky půjde poprvé v sezoně Anders Nilsson.

01:30 Detroit Red Wings – Carolina Hurricanes

Z Detroitu se po dvou prohrách stal tým s nejlepší formou v zámořské soutěži. Red Wings mají na svém kontě čtyři po sobě jdoucí vítězství. Je spousta faktorů, o které se tým může opřít. Thomas Vanek chytil druhou můzu a doslova září v novém působišti. Gustav Nyquist dal v posledních dvou zápasech tři góly a především září oba brankáři. Jimmy Howard ve dvou zápasech inkasoval jediný gól a s nulou vychytal loňské finalisty ze San Jose.

Carolina má sice mizerný vstup do sezony, na druhou stranu o motivaci by dnes měli mít někteří jejich borci postaráno. Řeč je o Andreji Nestrašilovi a Martinu Frkovi. Dvou českých hokejistech, na které se v budoucnu měl Detroit spoléhat. Místo toho je zařadil na volnou listinu a Hurricanes pro oba našli místo. V posledních zápasech ovšem ani jeden z nich nehrál, stejně jako obránce Jakub Nakládal. Minimálně oba útočníci se ale dnes do hry dostanou, protože budou dělat křídla Jayi McClementovi ve čtvrté lajně.

V brance domácích bude nejen svým krajanům čelit Petr Mrázek, hosté nasadí do hry Cama Warda.

01:30 Toronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning

V kanadském centru hokeje sice vládne Austonmánie, jenže výsledkově už to taková sláva není. Maple Leafs v posledních třech zápasech padli a co je na tom horší – pokaždé měli na to, aby zápas dotáhli do vítězného konce. Na druhou stranu ve dvou případech získali alespoň bod. V Air Canade Centre se však představí teprve podruhé a první soupeř odsud odjel s náloží 4:1.

Tampa začala svůj výlet po kanadských stadionech tři dny zpátky, kdy si poradila s Ottawou. Z posledních deseti zápasů proti Torontu byla úspěšná sedmkrát, takže se dá říct, že se jedná o poměrně oblíbeného soka. Navíc naposledy nedovolila Maple Leafs ani jeden gól. To ovšem bylo Toronto úplně jiným mančaftem než nyní.

Frederik Andersen pustil zatím do branky náhradníka Enrotha jen jednou. Z řad domácích zatím nezaznělo, kdo bude dnes chytat, takže se sází spíš na jedničku Andersena. Hosté mají jasno. V Ottawě vychytal vítězství náhradník Vasilevskij, takže dnes se do branky vrací dlouhán Ben Bishop.

02:00 St. Louis Blues – Calgary Flames

Jak dopadne odveta Calgary za tři dny starou porážku? St. Louis v Albertě zvítězilo 6:4, hattrickem se o to postaral David Perron. Z posledních osmi vzájemných bitev se Blues z výhry radovali hned sedmkrát. Dvě nejméně vzdálená utkání navíc byla gólově bohatá. St. Louis se doma představilo dvakrát a shodným výsledkem 3:2 vyhrálo oba duely.

V Calgary nepanuje dobrá atmosféra. Rozhodně se čekalo víc, než dvě výhry ze sedmi zápasů. Navíc Brian Elliott v úvodu nepodával dobré výkony, takže se do brány často dostal náhradník Chad Johnson. Včera ovšem Elliott poprvé předvedl své umění, když vyčapal body s Chicagem.

Osud tomu samozřejmě chce, aby chytal i dnes. A trenér Gulutzan tuto příležitost Elliottovi skutečně dá. Bývalý brankář Blues se tak postaví proti mnoha kamarádům, přestože chytal i včera. Blues ale na svou jedničku nevsadí. Do branky se dostane Carter Hutton. Ten však ve svém dosud jediném startu sezony doslova zničil New York Rangers.

02:30 Dallas Stars – Winnipeg Jets

Loni byl Dallas nejofenzivnějším mužstvem NHL, ale jestli jste čekali podobný koncert i letos, tak vás zatím Stars museli zklamat. Samozřejmě – do jisté míry za to mohou zranění útočníků, byť hlavním hvězdám Jamiemu Bennovi a Tyleru Seguinovi se vyhýbají. V domácím prostředí vyhrály Hvězdy jen jedno ze tří střetnutí a naposledy byly dokonce úplně vymazány Columbusem.

Ani Winnipeg rozhodně začátek sezony nezastihl v optimální pohodě. Nad čtyřmi body z pěti zápasů se jásat nedá. Navíc velkým zásahem do morálky byla prohra ve sledovaném Heritage Classic s Edmontonem. Navíc Jets byli domácím týmem. Je ale radost sledovat Patrika Laineho a jeho parádní střelu. Čtyři branky v úvodu sezony, to je moc pěkná vizitka.

Antti Niemi v úvodu sezony nikoho svými výkony neoslnil, přesto je pravděpodobnější, že dnes dostane přednost právě on. Hosté se zatím s brankáři také perou. Hellebuyck i Hutchinson jsou poměrně hluboko pod hranicí průměru. Vylepšit čísla si dnes může druhý jmenovaný, protože bude chytat.

04:00 Vancouver Canucks – Ottawa Senators

Je zvláštní sledovat Vancouver. Kanadskému mančaftu málokdo věřil, ale bilance 6 zápasů – 9 bodů hovoří jasně. Čtvrté místo v celé NHL. Přitom Canucks po většinu zápasů prohrávají. Pokaždé se ale zvládnou dotáhnout. Doma jsou navíc stoprocentní, uspěli ve všech čtyřech případech. Z posledních pěti zápasů tu navíc dnešní soupeř z Ottawy uspěl jenom jednou.

Sens toho venku moc neodehráli, takže jejich bilance na cizích kluzištích lze těžko ohodnotit. Jediné klání mimo vlastní led vyznělo jednoznačně v neprospěch týmu (1:5 v Detroitu). Naopak doma je to o dost lepší. Stoprocentní bilanci prolomila až Tampa Bay v posledním zápase.

Velký rozdíl by mohlo tvořit brankoviště. Zatímco Kosatky mohou sáhnout po Millerovi i Markströmovi, protože oba jsou ve výborné formě, Senators mají v tomto ohledu trable. Hammond chytal jednou a dostal pět fíků, Anderson není ani na 89 % úspěšnosti. Nicméně právě on se do branky postaví. U domácích je situace zatím nečitelná.

04:00 San Jose Sharks – Anaheim Ducks

Je tu první bitva o Kalifornii. San Jose se vrací domů po pěti venkovních zápasech, z nichž poslední dva nebyly zrovna úspěšné. Prohra v repríze loňského finále a hned na to jednoznačná kapitulace v Joe Louis Areně s Rudými křídly. Z posledních čtyř domácích zápasů proti Anaheimu se ale svěřenci Petera DeBoera radovali ze tří výher.

Kačeři si zatím těžkopádně zvykají na defenzivnější styl trenéra Randyho Carlylea, ale poslední dva zápasy vykázaly značné zlepšení. Nejprve zvlhla křídla Letcům a poté se v Honda Center ztratily Kosatky z Vancouveru. Vylámou si zuby o defenzivní styl Sharks? To se teprve uvidí.

Z tábora hostů ještě nezaznělo, kdo bude chytat. Měl by to však být John Gibson. Domácí by měl zachránit od porážky Martin Jones.

04:30 Los Angeles Kings – Columbus Blue Jackets

Králové neustále řeší problémy se zraněním brankáře Quicka, takže angažovali Anderse Lindbäcka. Urostlý Švéd však dnes chytat nebude. Proti Columbusu Kings často slaví úspěch, konkrétně sedmkrát v posledních deseti případech. Oba celky mají na svém kontě čtyři body, takže se jedná o poměrně důležitý zápas.

Blue Jackets se poprvé vydali v letošní sezoně na cestu a začali nejlepším možným způsobem. Udrželi čisté konto a vyhráli na ledě Dallasu. Doma už byly výsledky o dost horší, na druhou stranu před vlastními fanoušky se Columbus představí až na začátku listopadu.

Slovenský brankář Peter Budaj by se měl představit v kleci domácího celku. Za hosty bude chytat spolehlivá jednička Sergej Bobrovskij.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.