bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nolan Patrick trpí migrénami. Global Series v Praze nestihne

27. září 2019, 12:00

Jan Vojkůvka

Jednadvacetiletý útočník Nolan Patrick nestihne začátek nové sezony. Mladý hokejista Philadelphie, který byl na marodce od začátku tréninkového kempu kvůli neznámému typu zdravotních problémů, se dozvěděl ve čtvrtek svou diagnózu. Podle lékařů trpí migrénami, kvůli nimž nebude Flyers k dispozici nejen po zbytek kempu, ale ani během pražského utkání s Chicagem.

Generální manažer Philadelphie, Chuck Fletcher, se podle svých vyjádření zatím nerozhodl, jestli umístí Patricka pouze na listinu zraněných nebo dokonce na listinu dlouhodobě zraněných. Vše se bude odvíjet od zdravotního stavu mladíka v době, kdy se Flyers vrátí z Evropy, kde absolvují přípravný zápas ve Švýcarsku a poté 4. října zahájí sezonu NHL v pražské O2 aréně proti Chicagu.

„Momentální podstupuje léčbu a doufáme, že migrény ustoupí a ze zdravotního hlediska se bude cítit stoprocentně,“ řekl Fletcher na adresu Patricka před čtvrtečním přípravným zápasem proti Rangers. „Sice trochu bruslil, ale úplně mu chybí celý tréninkový kemp.“

„Nehrál v žádném utkání, nemá za sebou potřebný dril. Musíme se ujistit, že od nás dostane takovou kondiční přípravu, jakou potřebuje,“ pokračoval Fletcher. „Doufáme, že až se vrátíme z Evropy, budeme vědět víc o tom, jak na tom je ze zdravotního hlediska a poté už by to mohla být jen otázka kondičního tréninku.“

Jestli se ovšem problémy s migrénami, což je chronické onemocnění, jež postihuje cévy mozku a způsobuje silné bolesti hlavy, dokáží vyřešit do návratu Philadelphie z Prahy, je prozatím nejisté.

Patrick si na bolesti hlavy stěžoval podle Fletchera už v červnu. Během léta proběhlo mnoho konzultací s experty včetně neurologů. Bolesti hlavy se objevovaly náhodně, což znepokojovalo i specialisty, kteří dlouho nemohli přijít na příčinu útočníkových problémů.

„Z lékařského hlediska to byla matoucí část. Konzultovali jsme to se spoustou lidí a myslím si, že jsme na dobré cestě. Doufáme v to nejlepší,“ zůstal Fletcher optimistický. Podle jeho informací měl jednadvacetiletý hokejista problémy s migrénami už v dospívání a migrény se objevily i u dalších členů rodiny.

Tím tak trochu spadl manažerovi Philadelphie kámen ze srdce. Dlouho se totiž spekulovalo nad tím, že bolesti mají co do činění s otřesy mozku, které jsou v celé NHL pořádným strašákem.

Patrick v uplynulé sezoně odehrál 72 zápasů, ve kterých dal 13 branek a přidal 18 asistencí. Kdy se mu podaří naskočit do kolotoče zápasů v nadcházející sezoně, to ukáže až čas.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.