bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nominace na Selkeho trofej: Přeruší Kopitar nebo Couturier Bergeronovu hegemonii?

19. dubna 2018, 13:00

Vojtěch Balon

Už sedmým rokem v řadě se v nominaci na Selkeho trofej udělovanou nejlepšímu defenzivnímu útočníkovi objevil bostonský centr Patrice Bergeron (na snímku), jenž je spolu s legendárním Bobem Gaineym jediným hráčem, který toto ocenění získal hned čtyřikrát. V nominaci jej doplňují Anže Kopitar z Los Angeles a Sean Couturier z Philadelphie.

Bergeron si sice držel na vhazování vysokou úspěšnost 57,3 % (v oslabení dokonce skvělých 59,3 %), zranění ale elitního centra Bruins pustila jen do 64 zápasů základní části, a tak letos mají reálnou naději i zbylí dva nominanti.

Losangeleský Anže Kopitar byl s průměrným časem na ledě 22:05 nejvytěžovanějším útočníkem v celé NHL, Selkeho trofej navíc získal už v roce 2016. Slovinský útočník byl jedním z pilířů oslabení Kings, které bylo v základní části s 85 % úspěšností vůbec nejlepší.

Prvně nominovaný Sean Couturier sice v juniorce patřil mezi nejproduktivnější hráče svého ročníku, po přesunu mezi profesionály se ale jeho ofenzivní čísla zadrhla. Couturier přijal roli defenzivního útočníka, kterou postupně dokonale vypiloval (ve statistice +/- měl v základní části skvělých +34) a letos k tomu přidal i 76 kanadských bodů, čímž útočník Philadelphie téměř zdvojnásobil své kariérní maximum. Ukazuje se tak, že při hlasování o vítězi této trofeje nerozhodují jen a pouze defenzivní statistiky.

Vítěz bude oznámen 20. června na tradičním galavečeru v Las Vegas.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.