bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nosek hrdinou Vegas! Vstřelil dva góly a nasměroval Golden Knights k prvnímu vítězství

29. května 2018, 6:41

Jan Šlapáček

Lepší zápas na úvod finálové série jsme si nemohli snad ani přát. Hrálo se ve vysokém tempu, šance střídaly tvrdé hity a kromě toho padaly i góly! Hrdinou zápasu se stal český útočník Tomáš Nosek, který ve třetí třetině vstřelil dvě branky a nasměroval Vegas k vítězství 6:4!

Vegas Golden Knights - Washington Capitals

6:4 (2:2, 1:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 8. Miller (Haula), 19. Karlsson (Smith, Engelland), 24. Smith (Engelland, Marchessault), 43. Reaves, 50. Nosek (Theodore), 60. Nosek (Perron) – 15. Connolly (Kempný, Burakovsky), 16. Bäckström (Oshie, Vrána), 29. Carlson (Oshie, Bäckström), 42. Wilson (Ovečkin, Kuzněcov).

Už první minuty celého zápasu ukázaly, že nás čeká parádní podívaná. O první gól celé série se v osmé minutě postaral Colin Miller, jenž poslal do vedení domácí výběr.

Oba celky se posléze ve vedení rychle střídaly. Nejprve dokázal Washington otočit stav na 2:1. Následně se ze dvou gólů radovali Golden Knights, aby na začátku třetího dějství šli znovu do vedení Capitals. 

Vegas ale v poslední třetině ukázalo bojovného ducha, velice rychle vyrovnalo zásluhou Ryana Reavese a poté již přišel čas Tomáše Noska. Ten nejdříve v padesáté minutě poslal svůj tým do vedení a v posledních sekundách duelu ještě dokázal trefit odkrytou klec Washingtonu, čímž pojistil první vítězství Golden Knights v sérii. Český útočník vstřelil zcela jistě dva nejdůležitější góly ve své kariéře.

První zápas ukázal, že nás čeká velice divoká série a o zvraty v ní nebude nouze.

Stav série: 1:0

M. Fleury (VGK) – odchytal 60:00 minut, 24 zákroků, úspěšnost 85,7 %
B. Holtby (WSH) – odchytal 58:12 minut, 28 zákroků, úspěšnost 84,8 %

Tomáš Nosek (VGK) - 2+0, 3 střely, čas na ledě 12:22 
Michal Kempný (WSH) - 0+1, 1 střela, čas na ledě 20:10 
Jakub Vrána (WSH) - 0+1, 2 střely, čas na ledě 14:21

1. hvězda utkání – Tomáš Nosek (VGK)
2. hvězda utkání – Shea Theodore (VGK)
3. hvězda utkání – Deryk Engelland (VGK)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.