bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Noska čeká debut v NHL, St. Louis uvidí souboj nejlepších kanonýrů

26. prosince 2015, 20:05

Michal Sobotka , David Mekleš

Tomáš Nosek se dočká svého debutu v NHL. Pardubický odchovanec se dostane do sestavy Detroitu, který bude kvůli zranění postrádat Dylana Larkina. V St. Louis uvidí fanoušci souboj nejlepších šutérů dosavadního průběhu soutěže.

01:00 Boston Bruins - Buffalo Sabres

První vzájemný zápas v této sezóně. Boston je na pátém místě ve Východní konferenci a dnes by se teoreticky mohl dostat do čela Atlantické divize. Pokud se tak má stát, tak je potřeba, aby Bruins proti Buffalu získali minimálně bod a Montreal nebodoval proti Washingtonu. Co se týče aktuální formy, tak Boston těsně před svátky prohrál 0:2 se St. Louis, ale předtím bodoval v šesti zápasech po sobě (5-0-1). Očekává se, že do branky domácích půjde Jonas Gustavsson.

Buffalo hrálo naposledy před týdnem. Mělo tedy delší herní pauzu než některé ostatní celky. Uvidíme, jak se to na Sabres projeví. Každopádně tým kouče Dana Bylsmy čeká další těžký zápas. Ještě před Vánoci hrálo Buffalo s Anaheimem a Chicagem a proti těmto soupeřům dokázalo vybojovat tři body, což se počítá. Pokud Sabres naváží na tyto výkony, tak to bude pro tým od Niagarských vodopádů jedině dobře. Do klece Sabres se postaví Chad Johnson.

01:00 Tampa Bay Lightning - Columbus Blue Jackets

Tampa Bay se podruhé v této sezóně utká s Columbusem. První vzájemný duel vyhráli Bolts 2:1. Uvidíme, jak tomu bude dnes, protože oba týmy mají poměrně rozsáhlou marodku a to může průběh zápasu citelně ovlivnit. Nedivili bychom se, kdyby si trenér Ligthning Jon Cooper pod stromeček přál, aby se aspoň jeden či dva jeho svěřenci uzdravili a byli schopní dnes nastoupit. Jeho přání však zůstane zřejmě nevyplněno, protože se neočekává, že by Ondřej Palát, Tyler Johnson, Brian Boyle a Jonathan Drouin dnes měli hrát. Do branky domácích by měl jít Ben Bishop.

Columbus je na tom po zdravotní stránce také všelijak jenom ne dobře. Blue Jackets dnes bude chybět kapitán Nick Foligno, obránce David Savard či brankářská jednička Sergej Bobrovskij. K tomu si musíme ještě připočítat aktuální rozpoložení týmu, který je na posledním místě v celé NHL. Jediným pozitivem a zároveň hnacím motorem musí pro Columbus být fakt, že hůře už na tom být nemůže. Celek z Ohia se může jenom zlepšovat a třeba k tomu dnes udělá první krůček. Do branky hostů se postaví Joonas Korpisalo.

01:00 Washington Capitals - Montreal Canadiens

Souboj prvního a druhého týmu Východní konference uvidí fanoušci ve washingtonském Verizon Center. Domácí hrají skvěle, šest zápasů v řadě neprohráli a jejich náskok na čele Východní konference se díky tomu stále navyšuje. Dnes chtějí Capitals dát opět jasně najevo, že na Východě v tuto chvíli nemají konkurenci. Nechme se překvapit, zda-li se jim to povede. Do branky Washingtonu půjde Braden Holtby.

Montreal je zatím na druhém místě Východu, ale jeho poslední výkony nejsou vůbec dobré. Canadiens už nevyhráli pět zápasů po sobě a z posledních deseti duelů mají bilanci 1-9-0. Habs pochopitelně chybí jejich brankářská jednička Carey Price a také útočník Brendan Gallagher, který už trénuje s týmem a jeho návrat se blíží, ale i bez nich dříve kanadský tým dokázal najít cestu k vítězství.

Teď se to z nějakého důvodu nedaří. Pokud Montreal dnes nezabere, tak je možné, že přijde o prvenství v Atlantické divizi. Navíc se blíží ostře sledované utkání pod širým nebem a tam Habs nebudou chtít prohrát proti nenáviděným Bruins, takže čím dříve se tým probere, tím lépe. Do branky hostů půjde Mike Condon.

01:00 Carolina Hurricanes - New Jersey Devils

Deset venkovních výher ze sedmnácti pokusů je třetí nejlepší počin ze všech mančaftů Východní konference. New Jersey přitom loni čekalo na desátou výhru mimo svůj stadion až do konce ledna. Na ledě Caroliny navíc hrají Devils rádi. Neprohráli tu totiž téměř přesně pět let. Naposledy 2. ledna 2011. Ve svém novém působišti září forvard Kyle Palmieri, který se trefil v letošním ročníku už čtrnáctkrát. Svou další brankou si vyrovná osobní maximum. Domácí naopak potřebují nakopnutí, dvakrát v řadě doma prohráli. Eric Staal dal za posledních 22 zápasů jen jediný gól a Jeff Skinner nebodoval už tři zápasy v řadě. Za poslední tři duely navíc Canes dali jen tři góly. Na druhou stranu, stačilo jim to k výhře v Pittsburghu. První vzájemný duel vyhráli v PNC Areně Devils poměrem 5:1. Do branek by se měli postavit Cam Ward a Cory Schneider.

02:00 St. Louis Blues - Dallas Stars

Za dva dny se tyto celky budou asi mít plné zuby. Hrají spolu totiž dnes i zítra. Utkaly se také před dvěma týdny a více radosti měli Blues, kteří venku vymazali nejlepší ofenzivu ligy. Stars se doma neprosadili ani jednou a padli 0:3. Dallas strávil Vánoce na prvním místě celé soutěže. Vyhrál poslední tři zápasy při skóre 16:5. Utkání bude mít ještě menší podtext, protože se střetnou dva nejlepší střelci letošního ročníku. Vladimir Tarasenko a Jamie Benn dosud nasbírali shodně 22 přesných zásahů. Blues si mohou na konci roku dost vylepšit svou pozici v divizi. Poslední čtyři zápasy v roce 2015 sehrají s celky z jejich Centrální divize. Domácí už potvrdili start Jakea Allena. Kdo nastoupí za hosty, to se zatím neví, ale první duel odchytal Antti Niemi.

02:00 Nashville Predators - Detroit Red Wings

Na Mikuláše se v souboji těchto dvou celků upeklo celkem jedenáct branek. V prodloužení se před vlastními fanoušky radoval Detroit. Dnešní duel bude hostit Nashville a jedná se o poslední vzájemný duel v základní části. Red Wings rozjedou jednu z nejtěžších částí sezony. Z následujících deseti zápasů jich devět odehrají mimo svůj stadion. Vyjma novoročního duelu s Pens je čeká cestování přes arény týmů Centrální, Metropolitní a Pacifické divize. „Už jsme ukázali, že umíme hrát venku. Bude mimořádně důležité, abychom to nyní zopakovali,“ uvedl kouč Jeff Blashill. Ten se bude muset obejít bez zraněného Dylana Larkina, místo kterého si v NHL odbude debut Čech Tomáš Nosek. Predátory čeká podobný osud jako Red Wings. Nyní hrají ještě dvakrát doma, než se vydají na cestování. Venku budou hrát sedm z osmi dalších duelů. Do branky půjdou Pekka Rinne a Petr Mrázek.

02:00 Minnesota Wild - Pittsburgh Penguins

Minnesota měla před svátky poměrně náročný program. Wild odehráli tři zápasy během čtyř nocí a vyhráli pouze jednou. Je proto jasné, že přestávka jim přišla vhod. Dnes na svém ledě hostí Pittsburgh a pokusí se prodloužit jeho trápení. Do branky Minnesoty by se měl postavit Devan Dubnyk.

Pittsburgh ve svém posledním zápase před Vánoci dokázal porazit Columbus a ukončil tak sérii pěti porážek v řadě. Penguins se to podařilo bez Sidneyho Crosbyho, který utkání proti Blue Jackets vynechal kvůli zranění v dolní části těla.

Je pravděpodobné, že dnes bude Crosby zpět v sestavě svého týmu. Hrát by měl konečně také obránce Kris Letang, jenž nehrál od 9. prosince, což bude na hře Pens hodně znát. Hosté potřebují získat nějaké body, protože v tabulce Východní konference jsou na 12. pozici a na osmou Ottawu ztrácejí pět bodů, ale odehráli o dva zápasy méně. Do branky hostů půjde pravděpodobně Matt Murray.

03:00 Arizona Coyotes - Los Angeles Kings

Králové jsou sice suverénními lídry Pacifické divize, ale Arizona patří letos k jejich nejméně oblíbeným sokům. Dosavadní dva vzájemné duely dopadly totiž vždy v neprospěch Kings. Navíc hostům se nevydařily jejich poslední dva duely. S Torontem nedali ani gól a poté ztratili dobře rozjetou bitvu o Kalifornii proti Sharks. Domácí měli před vánoční přestávkou klidné období, kdy hráli jen tři duely v deseti dnech. Po pauze je čeká daleko náročnější rozpis, v šesti dnech budou hrát hned čtyřikrát. V sestavě by neměli chybět Martin Hanzal se Zbyňkem Michálkem, kteří měli zdravotní patálie v dolních částech těla. Louis Domingue a Jonathan Quick by neměli chybět v brankách.

04:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers

Ode dneška až do 12. ledna nemusí hokejisté Vancouveru nikam cestovat. Čeká je série sedmi domácích utkání v řadě. Oba celky se spolu utkaly záhy v sezoně. Oilers byli venku úspěšní, vyhráli v prodloužení 2:1. Jinak ale z posledních šesti zápasů pětkrát brali vavříny právě Canucks. Navíc Edmontonu se venku poslední dobou moc nevede. Třikrát v řadě prohrál, z deseti posledních zápasů se radoval jen dvakrát. Canucks doma odehráli jen 14 zápasů, zatímco venku už 22. Naposledy si doma Kosatky poradily s New Yorkem Rangers. V brance by se měli objevit Jacob Markström a Cam Talbot.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.