bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Noskova trefa Vegas nestačila, Capitals za vítězstvím dotáhl marod Kuzněcov

3. června 2018, 5:40

Martin Zíta

Nastoupí, nebo nenastoupí? Zdravotní stav Jevgenije Kuzněcova na sebe poutal hlavní pozornost před třetím finálovým utkáním. Útočník Washingtonu Capitals nakonec nastoupil a na jeho výkonu žádné zdravotní patálie patrné nebyly. Asistencí se podílel na první brance Alexe Ovečkina a později sám přesným zásahem obstaral rozdílovou trefu utkání.

Washington Capitals – Vegas Golden Knights

3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Stav série: 2:1

Branky a nahrávky: 22. Ovečkin (Carlson, Kuzněcov), 33. Kuzněcov (Beagle, Oshie), 54. Smith-Pelly (Beagle) – 44. Nosek (Bellemare)

Třetí finálový zápas dlouho držel diváky v napětí, kdo prolomí střelecké mlčení. Nakonec to byli domácí Capitals. Ve dvaadvacáté minutě se trefil Alex Ovečkin. Pro ruského útočníka to byl už čtrnáctý gól v play-off, čímž vyrovnal klubový rekord Johna Druceho z roku 1990.

Vedení Capitals dlouho mlžilo, zda do utkání postaví nejproduktivnějšího hráče vyřazovacích bojů Jevgenie Kuzněcova. Ruský útočník se v sestavě nakonec objevil a na ledě nebyl do počtu. Přestože zřejmě není stoprocentně v pořádku.

Krátce po polovině hrací doby to byl právě Kuzněcov, kdo poslal domácí hokejisty do dvoubrankového vedení, které už nepustili. Přesný zásah přidal k asistenci u prvního gólu utkání a později si vysloužil ocenění pro hlavní hvězdu zápasu.

Vegas se do střelecké listiny podařilo promluvit až ve třetí třetině. Golden Knights na rozdíl jedné branky snížili zásluhou českého útočníka Tomáše Noska, který si ve finálové sérii dělá skvělé jméno.

Pro hráče čtvrté formace týmu z Nevady to byla už třetí finálová trefa a celkem čtvrtá v play-off. Poprvé se Nosek prosadil v konferenčním finále.

Více se však už Golden Knights nepodařilo. Naopak deset minut po Noskově snížení se trefil Devante Smith-Pelly a Capitals potvrdili, že první finálový zápas na jejich ledě patří Ovečkinově partě.

B. Holtby (WSH) – odchytal 60:00 minut, 21 zákroků, úspěšnost 95,5 %
M. Fleury (VEG) – odchytal 57:23 minut, 23 zákroků, úspěšnost 88,5 %

Michal Kempný (WSH) 0+0, 1 střela, čas na ledě 17:23
Jakub Vrána (WSH) 0+0, 2 střely, čas na ledě 13:33
Tomáš Nosek (VEG) 1+0, 2 střely, čas na ledě 11:03

1. Jevgenij Kuzněcov (WSH)
2. Jay Beagle (WSH)
3. Braden Holtby (WSH)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.