bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nová atmosféra v Ottawě? Tajná nahrávka z Uberu ukazuje opak

6. listopadu 2018, 18:00

Šimon Rogner

Dno Atlantické divize a Východní konference – takové byly predikce expertů, když došlo na výsledky hokejistů Ottawy. Ať už šlo o špatnou atmosféru týmu po kontroverzních prohlášeních vlastníka Eugena Melnyka a kauzu Erika Karlssona s Mikem Hoffmanem či špatné výsledky Senators v minulé sezóně, očekávání nebyla příliš pozitivní. A ačkoli podávají svěřenci Guye Bouchera možná lepší výkony, než by mnozí čekali, poslední kauza s nahrávkami několika jejich hráčů v Uberu znovu ukazuje, že stav týmu je stále stejně špatný.

Video, přiložené níže, se poprvé objevilo na YouTube a Twitteru, ale jeho původní verze byla již smazána. Několik hráčů Ottawy v něm otevřeně vtipkuje o hře v oslabení, dělá si srandu z jednoho z trenérů a posmívá se neefektivitě týmových schůzek, kde kouči s trenéry probírali problémy v oslabení.

Video bylo zřejmě natočeno řidičem Uberu někdy okolo konce října ve Phoenixu. V autě sedí obránci Thomas Chabot, Dylan DeMelo, Chris Wideman a útočníci Matt Duchene, Alex Formeton, Chris Tierney a Colin White.

„Mary Raymond je jediným koučem v historii NHL, který řídí v jednom kalendářním roce nejhorší přesilovku a nejhorší oslabení,“ říká na videu Matt Duchene v referenci na asistenta trenéra Martina Raymonda, jenž se loni staral o přesilovku, zatímco letos má na starost oslabení.

Tento výrok vyvolá v ostatních hráčích úsměvy a zakrátko se přidají další. „Všimli jste si toho, že když Raymond pouští video, tak jestli dáváte pozor, že vás nic nenaučí? On jenom komentuje to, co se na tom videu odehrává,“ přidává se Chris Wideman.

„A ještě něco taky. Nikdy jsme nic nezměnili. Proč tedy ty schůzky vůbec máme? Už tak tři týdny jsem nedával pozor,“ přiznává Duchene.

Je důležité připomenout, že je zřejmé, že žádný hráč neměl o tom, že je jejich konverzace nahrávána, tušení. Řidič se jich na začátku zeptá, za jaký tým hrají, ale tím jeho interakce končí.

Senators se momentálně nacházejí s 68,8 % v úspěšnosti oslabení na 30. místě, poslední jsou pak v průměru inkasovaných střel za zápas (39,1). V přesilovce se jim docela daří – s 27,3 % jsou třetí nejlepší – loni však byli s 16,6 % na 27. pozici. V oslabení byli loni o jednu pozici lepší (76,2 %).

Do konverzace se následně přidává také jednadvacetiletý obránce Thomas Chabot. „Taky nesnáším, jak nás zkouší. Příště se na něco zeptej, on tě pochválí, že to je dobrá otázka.“

„Když proti vám na tréninku jedeme a chceme se dostat do útočného pásma, vždycky se nám to podaří,“ dodává Duchene.

Wideman o chvíli později naráží nejspíše na prohrané zápasy proti Vegas a Arizoně, které oba Senators prohráli. „Nejlepší je, že my je při jejich průniku do pásma ani nezpomalíme. Oni do něho vjedou s neskutečnou rychlostí. Andy (Craig Anderson) si jenom pomyslí: ‚No k*rva‘.“

Ottawa zveřejnila včera večer vyjádření dotčených hráčů i trenéra Guye Bouchera. „Chtěli bychom se veřejně omluvit Martymu Raymondovi, našim spoluhráčům i trenérům za naše komentáře 29. října ve Phoenixu. Naše soukromá konverzace byla nahrávána bez našeho vědomí i souhlasu. Plně se soustředíme na náš tým a na to, abychom se zdokonalovali společně. Vážíme si podpory našich fanoušků i organizace. Je to pro nás důležitá zkušenost a poučíme se z ní,“ uvedli Duchene a spol.

„Nic pro nás není během této přestavby důležitější než plné odhodlání hráčů a trenérů k našemu plánu, hodnotám a hernímu systému. Máme plnou důvěru v trenérské schopnosti Martyho Raymonda, ve výkony a odhodlání našeho týmu a v upřímnost omluvy našich hráčů. Tuto situaci nyní považujeme za naši vnitřní záležitost a nebudeme ji v médiích dále komentovat,“ uvedl Boucher.

Ke kauze se vyjádřili také zástupci kanadského Uberu, podle nichž se jedná o „jasné porušení podmínek našich služeb“, a uvedli, že již „intenzivně pracují na vyšetřování.“ Zároveň to podle nich bylo jejich přičinění, že prvotní video bylo odstraněno.

Celá kauza přilévá ještě více oleje už tak do pěkně rozpáleného ohně, který v Ottawě již několik měsíců hoří. Jistě, všichni hráči (a v podstatě i jacíkoliv zaměstnanci) si někdy na svého trenéra (zaměstnavatele) stěžují a rozhodně není v pořádku, že jsou nahrávání bez svého souhlasu, avšak nahrávka jenom dále ukazuje vnitřní rozpolcenost a negativní týmovou atmosféru.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.