bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nová smlouva pro Fleuryho na stole hned tak nebude

1. září 2014, 8:07

Jan Šlapáček

Brankář Marc-André Fleury může na konci právě se rozbíhající sezony bez náhrady opustit Pittsburgh Penguins. Vedení klubu přesto nehodlá na svého gólmana tlačit. Podle Jima Rutherforda, generálního manažera Tučňáků, je takřka jisté, že do ročníku 2014/15 vstoupí Fleury bez nové smlouvy.

„S podepsáním nového kontraktu nehodlám nijak spěchat,“ potvrdil Rutherford pro Pittsburgh Tribune. S tímto přístupem si, možná trochu překvapivě, příliš hlavu neláme ani druhá strana vyjednávacího stolu. „V tomto ohledu jsme s klubem za jedno,“ řekl hráčův agent Allan Walsh.

Fleurymu 1. července 2015 vyprší sedmiletý kontrakt, který podepsal v červenci 2008, a za nímž stál Rutherfordův předchůdce Ray Shero. Ten se s Pittsbughem rozloučil před pár měsíci. Nyní devětadvacetiletý gólman se odvděčil hned následující sezonu, kdy pomohl Penguins až k zisku Stanley Cupu.

Následně se ale zlatý medailista z Vancouveru potýkal s velkými výkyvy formy a v mnoha očích by byla další štědrá smlouva vnímána jako velký hazard. Současný kontrakt mu totiž vynesl 35 milionů dolarů. „Myslím, že patří mezi nejtalentovanější gólmany v lize. Situace je taková, že Fleury je naším brankářem číslo jedna, a nevidím jediný důvod, proč by jím neměl být několik dalších let,“ pokračoval pittsburghský manažer Jim Rutherford, jinak bývalý gólman.

Pravdou je, že uplynulá sezona byla jednou z nejvydařenějších, jaké Marc-André Fleury zažil. Svůj tým dovedl k 39 vítězným zápasům. V tomto ohledu byl lepší pouze Semjon Varlamov z Colorada. Navíc s průměrem 2,37 obdržené branky na zápas obsadil mezi muži s maskou deváté místo, což se jedničce draftu z roku 2003 podařilo i přes fakt, že jeho kolegové v černozlatých dresech nepůsobili natolik suverénním dojmem jako v minulých letech.

Nejen fanouškům týmu z hlavního města oceli se do hlav jistě vkrádá myšlenka, zda nejde jen o další vlnu na sinusoidě výkonů rodáka z quebeckého Sorel-Tracy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.