bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nová smlouva pro kanadského ranaře. Kassian bude Olejářem až do roku 2024

30. ledna 2020, 17:30

Ondřej Mach

V noci zaujal další bitkou se svým calgarským rivalem Matthewem Tkachukem, už před zápasem ale z Edmontonu ohledně jeho osoby přišla jiná zpráva. Zack Kassian s organizací podepsal nový čtyřletý kontrakt, který mu ročně vynese 3,2 milionů dolarů.

O Kassianovi se toho za poslední měsíc napsalo poměrně dost, hlavně tedy v souvislosti s rivalitou vůči úhlavnímu albertskému soupeři. Před zhruba dvěma týdny se objevily spekulace, že generální manažer Ken Holland a hráčův agent Rick Curran začali jednat o nové smlouvě.

„Doufáme, že se nám ho podaří udržet v Oilers. Líbí se mi jeho herní zaujetí a fyzičnost. Stále zbývá pět měsíců, než se stane volným hráčem. Věřím, že to Kass v Edmontonu miluje. Takže doufám, že najdeme řešení fungující pro něj i pro nás,“ pravil tehdy Holland.

A fungující řešení obě strany skutečně našly. Kassian má nyní v kapse čtyřletý kontrakt na 12,8 milionů dolarů, oproti tomu předchozímu si ročně polepšil o více než milion. Základní plat bude v prvních třech letech 3,5 milionu dolarů, až v posledním roce klesne na 2,3 milionu.

„Jsem rád, že jsem tady,“ uvedl devětadvacetiletý útočník. „Miluji být Olejář, miluji město, miluji fanoušky, miluji svoje spoluhráče. Když přišel generální manažer Holland s trenérem Davidem Tippettem, cítil jsem, že zde budují něco výjimečného a jsem rád, že můžu být malým dílkem téhle skládačky. Jsem více než šťastný, i za moji dceru. Život je skvělý.“

Kassian si svoji cestu až do první formace ke Connoru McDavidovi tvrdě vydřel. Dlouhé roky nastupoval ve čtvrté lajně, v každé sezoně se ale postupně zlepšoval. Nahoru šla i jeho produktivita, v aktuálním ročníku má našlápnuto k životním číslům.

Rodák z Windsoru letos odehrál 45 utkání, v nichž vstřelil třináct branek a přidal patnáct asistencí. „Znamená pro náš tým hodně,“ pochválil svého spoluhráče hvězdný McDavid. „Je to hlasitý kluk, do naší kabiny přináší hodně emocí a intenzity. Jsem rád, že tady bude dlouhodobě.“

„Tyhle velké a tvrdé kluky ve svém týmu potřebujete. Je super, hrát vedle jednoho takového každý večer. Není jich moc tvrdších a větších než Zack Kassian, je zábavné s ním hrát,“ pokračoval slavný Kanaďan.

Edmonton v nočním derby proti Calgary padl po nájezdech 3:4. Týmu momentálně patří třetí příčka v tabulce Pacifické divize, vzhledem k její vyrovnanosti ale nemá nikdo nic jistého.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.