bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nová smlouva v nedohlednu. Kdy prodlouží Matthews?

27. srpna 2018, 17:44

Jan Šlapáček

Útočník Auston Matthews načne poslední rok ze své nováčkovské smlouvy, kterou podepsal okamžitě po draftu v roce 2016 a hned se zařadil mezi klíčové hráče Maple Leafs. Očekávalo se, že během letošního léta se obě strany dohodnou na novém kontraktu, zatím se tak ale nestalo a zřejmě ani nestane.

Sám americký útočník si není jistý, že nová smlouva bude podepsána před začátkem nadcházející sezóny. Matthews byl pro podpis nového kontraktu způsobilý od prvního červencového dne, kdy samotná jednání začala. Do vyjednávání ale mladá hvězda NHL příliš nezasahuje a vše nechává na svých agentech, kteří ví, co dělat.

„Nevím, jestli podepíšu před sezónou," řekl Matthews pro oficiální web soutěže. „Do jednání se doopravdy nezapojuji, všechno řeší vedení týmu s mými agenty. Bylo mi řečeno, že až to bude, tak to bude. Za mě je všechno v pořádku," doplnil svoji předchozí odpověď autor třiašedesáti bodů z uplynulé sezóny.

Jak bude smlouva Matthewse vypadat? Očekává se, že jeho kontrakt se bude srovnávat s Jackem Eichelem, Connorem McDavid či Johnem Tavaresem. Eichel si ročně přijde na 10 milionů dolarů, McDavid na 12,5 a Tavares si nově vydělá 11 milionů. Žádná levná sranda to rozhodně nebude.

Nováček mezi manažery Kyle Dubas má celkově hodně rušné léto. Kromě prodloužení smlouvy Matthewse, což je jeho prioritou, musí domluvit nové podmínky také s Williamem Nylanderem, který je aktuálně chráněným volným hráčem a rozhodně se nespokojí s pár miliony. Nejvíce je v zámoří Nylander přirovnáván k Davidu Pastrňákovi, který si ročně vydělá 6,6 milionů dolarů.

Bude zajímavé sledovat, jaké smlouvy se svými hvězdičkami Dubas nakonec uzavře a jak se následně vejde do platového stropu. Lehká práce totiž Dubase nečeká ani pak.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.