bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nová životní kapitola, těší se na angažmá ve Philadelphii Mrázek

21. února 2018, 14:00

Jiří Lacina

V minulosti už prokázal, že umí být gólmanem světové úrovně. Bohužel také ukázal, že některé situace zvládá obtížně. Vadilo mu, že mu Detroit nevyjádřil větší podporu a nezbavil se Jimmyho Howarda. Měl problémy mimo led. Nakonec ztratil pozici a u Red Wings působil jako klasická dvojka. Nyní má šanci na reparát. Jak píše philadelphský tisk, stále je dost mladý, aby obnovil svůj status.

„Je to nová kapitola, nový život, těším se na to,“ rozpovídal se Petr Mrázek v úterý poté, co dorazil do Wells Fargo Centera. Šestadvacetiletý Čech byl vyměněn Detroitem do Philadelphie, která má momentálně Michala Neuvirtha i Briana Elliotta v pracovní neschopnosti. Svěřit veškerou odpovědnost za brankoviště nezkušenému Alexu Lyonovi by bylo značně riskantní a tak se generální manažer odhodlal angažovat dalšího gólmana.

„První polovinu sezóny jsem moc nechytal, bylo pro mě obtížné najít svou hru,“ řekl Mrázek, jehož výkony šly po novém roce nahoru. „Nicméně během té doby jsem tvrdě pracoval, abych se zlepšil. Myslím, že poslední dva měsíce už jsem šel správným směrem.“

Když se dozvěděl o své výměně, spal jen dvě hodiny. Ve 4.00 ráno už mu zvonil budík, aby chytil letadlo do Philadelphie. Také to byl jeden z důvodů, proč ještě v úterý hájil branku Flyers proti Montrealu pětadvacetiletý farmář Lyon. Nejspíš už ve čtvrtek proti Columbusu mu dá trenér Dave Hakstol šanci. V Lyona prý má důvěru, Mrázka však vnímá jako „prověřeného“ gólmana.

Neuvirth bude se zraněním ve spodní polovině těla mimo hru asi 4-6 týdnů. Brian Elliott podstoupil minulý týden operaci břicha a zpátky na ledě nebude podle odhadů před 20. březnem. Ron Hextall proto musel jednat. „Zajímal nás a byl k dispozici,“ řekl ke zrodu výměny generální manažer.

„Mrázek má zkušenosti z NHL, zažil tlak náročného trhu v Detroitu. Minulý měsíc chytal extrémně dobře. Během kariéry měl období, kdy chytal výborně a byl rozdílovým mužem. Máme dobrý tým. Hrajeme velmi slušně v obraně, v útoku střílíme dost gólů. Od brankářů potřebujeme solidní výkony každou noc,“ dodal muž, jenž sám kdysi úspěšně oblékal v NHL brankářskou výstroj.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.