bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nováček sezony? Huberdeau či Kubalík by zvolili Calea Makara

10. května 2020, 16:00

Matěj Hodoval

Ať už se aktuálně přerušený ročník National Hockey League rozběhne či nikoliv, je velmi pravděpodobné, že mezi třemi nominovanými hráči, kteří se ucházejí o Calder Trophy, budou figurovat jména dvou nesmírně talentovaných obránců – Quinna Hughese a Calea Makara.

Během videohovoru s některými hráči, které NHL pořádala, se probíralo také ocenění pro nejlepšího nováčka letošní sezony. Kdo by měl podle hráčů obdržet Calder Trophy?

Největšími adepty jsou, jak mezi samotnými hokejisty, tak mezi celou hokejovou veřejností, dva mladíci – obránci Cale Makar a Quinn Hughes. Není se čemu divit, vždyť oba za sebou mají fantastickou sezonu, v níž více než prokázali, že patří mezi elitu.

Zvolil bych Makara. Myslím si, že má kolem sebe o trošku lepší tým (než Hughes), ale už potvrdil své kvality,“ říká Jonathan Marchessault, útočník Vegas Golden Knights.

Jednadvacetiletý Makar odehrál vinou zranění o jedenáct duelů méně než Hughes. Přesto posbíral padesát kanadských bodů (12+38), díky čemuž se stal druhým nejproduktivnějším zelenáčem letošního ročníku.

S volbou kanadského zadáka souhlasí také Jonathan Huberdeau z Floridy. Produktivní útočník přirovnal Makara ke svému spoluhráči Aaronu Ekbladovi a také k hvězdnému Connoru McDavidovi.

Cale je velmi nadaný hráč. Je jako defenzivní verze Connora McDavida,“ myslí si Huberdeau. Forvard Panthers však má slova chvály i pro Hughese. „Quinn je neskutečně rychlý obránce. Hodně často vidíte jeho, jak vytváří v prodloužení 3 na 3 šance, které pomáhají Vancouveru zvítězit.“

Na otázku ohledně vítěze Calder Trophy odpovídal také Dominik Kubalík. O českém útočníkovi se často hovořilo jako o možném třetím finalistovi, vždyť Kubalík je se svými třiceti góly suverénně nejlepším střelcem právě mezi nováčky.

Kdyby nemohl plzeňský rodák volit sebe, vybral si Makara. „Obránce, který je motorem přesilových her. Je velmi schopný a má skvělou střelu. Jeho hra se mi moc líbí.“

Svůj pohled přidal Hughesův spoluhráč z Vancouveru – Francouz Antoine Roussel. „Makar je podobný MacKinnonovi v tom ohledu, že je fantastický bruslař. Když jste křídelník a snažíte se jej bránit, je to extrémně těžké. Je to jeden z obránců, kteří se nejhůře kryjí. Nicméně si myslím, že je trochu individuální hráč v porovnání s Hughesem, který lépe využívá spoluhráče. Quinn lépe čte hru, vytváří jednodušší akce, které budou pravděpodobněji fungovat. Makar se naopak pokouší o ty složitější.“

Quinn Hughes je v tuto chvíli vůbec nejproduktivnějším nováčkem, v osmašedesáti utkáních osmkrát skóroval a na dalších pětačtyřiceti brankách se podílel asistencí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.