bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nucený odpočinek. Dominik Kubalík strávil zápas s Vancouverem na tribuně

8. listopadu 2019, 12:00

Jiří Lacina

Před sezónou byli přesvědčeni, že v něm našli přehlížený drahokam. Teď to vypadá, že potřebuje ještě trochu opracovat. Vybrousit o něco víc, než asi v Chicagu předpokládali.

Začátek ročníku měl přitom docela povedený. V Praze proti Philadelphii sice nebodoval, ale dostal se do několika slibných šancí. Brankáře Harta prověřil třikrát. V dalším domácím utkání vstřelil první letošní gól Blackhawks v United Centeru. Bohužel pak nabraly jeho výkony sestupnou tendenci.

Totéž lze ovšem říct o celém Chicagu, v jehož zápise zatím převažují porážky nad výhrami. Odnesl čtyřiadvacetiletý Čech mizérii celého mužstva? Ve čtvrtek proti Vancouveru, v patnáctém duelu sezóny, každopádně poprvé nenastoupil. V sestavě ho nahradil jednatřicetiletý Zack Smith.

„Myslíme, že jeho hra trochu poklesla,“ řekl ke Kubalíkovi trenér Jeremy Colliton. „Chceme, aby se vrátil k dřívějším výkonům. Někdy k tomu trocha odpočinku a zpětné vazby pomůže.“

V dosavadních čtrnácti duelech nasbíral Kubalík tři branky a tři asistence. Vystřelil sedmatřicetkrát. Právě skončený trip po Kalifornii se mu příliš nepovedl. Proti Los Angeles, Anaheimu ani San Jose nebodoval. Pokročilé statistiky ukazují, že byl u 26 šancí soupeře, zatímco se spoluhráči jich za stejnou dobu vygeneroval jen 10. Proti Žralokům už mu trenér zkrátil pobyt na ledě jen na 10 minut a 40 vteřin.

Možná malá pauza českému útočníkovi prospěje. V dosavadní kariéře neodehrál víc než 51 utkání za sezónu (2016-17 s Plzní, dalších 11 přidal v play off). V NHL následují zápasy velmi rychle po sobě.

„Když náležitě bruslí, s pukem i bez puku, umí být ohromně efektivní. Právě to po něm požadujeme,“ připomněl trenér Colliton.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.