bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nugent-Hopkins stojí na křižovatce své kariéry. Buď zazáří, nebo se stěhuje

28. října 2017, 16:30

Robert Rampa

Šest let po draftu, na kterém Ryan Nugent-Hopkins předčil všechny konkurenty, stojí před důležitou křižovatkou kariéry. V týmu Oilers nikdy nebude opěvovaným hrdinou, 24letý Kanaďan slibuje méně viditelné kousky. Někteří říkají, že hraje jako Mike Peca. A Sám Nugent-Hopkins ví, že se změnil. S platem šest milionů dolarů ta změna musí být pozitivní. Jinak z týmu vypadne jako Hall nebo Eberle.

Hokejoví novináři se shodují, Nugent-Hopkins se nikdy neměl stát jedničkou draftu. Více by mu slušel konec prvního kola. Méně tlaku, méně stresu, méně očekávání, více prostoru pro vývoj. Kanadský útočník se v roli třetího centra za McDavidem a Draisaitlem nachází v podobné situaci, v jaké byl kdysi Jordan Staal v Pittsburghu za Crosbym a Malkinem. Existuje zde však rozdíl. Hvězdy Oilers spolu nyní hrají v první lajně a Nugent-Hopkins dostává více prostoru v druhé lajně.

Se svou rychlostí a zručností pro útočné akce má předpoklady pro to, aby byl v Edmontonu nepostradatelný. „Chci být hráčem, jenž umí hrát dopředu i dozadu. Myslím, že už loni jsem dokázal týmu hodně pomoct. Přál bych si, aby na mě tým mohl spoléhat za každé situace,“ přeje si Nugent-Hopkins. „Nemůžu obětovat až přespříliš času útoku na úkor obrany.“

Edmonton se bez svého centra neobejde na přesilovkách ani v oslabení. Přeje si však více vylepšit úspěšnost na vhazování. „Celou kariéru mi vlastně moc nejdou. Ale jak se budu držet delší dobu nad 50 procenty, budu spokojený. Nemůžu se ale šťourat v každém jednom vhazování a doufat, že ani jedno neprohraju,“ říká Nugent-Hopkins.

Mít takto kvalitního druhého centra by Oilers moc pomohlo. Jinak se může opravdu stát, že i poslední z trojlístku útočných hvězd odejde do jiného týmu. Třeba takoví Canadiens by o Nugenta-Hopkinse stáli. V posledním utkání proti Dallasu ukázal Hopkins útočné vlohy, díky jeho dvěma brankám Oilers zvítězili. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.