bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nylander naváže na Lindrose. Přešití dresů je na mě, vzkazuje fanouškům

16. července 2019, 10:15

Tomáš Zatloukal

Psal se říjen 2005 a Eric Lindros změnil dějiny NHL už jen samotným vstupem na ledovou plochu. Když před čtrnácti lety vyrazil do "Bitvy o Ontario", stal se vůbec prvním hokejistou torontských Maple Leafs, který kdy nastoupil s číslem 88. Dříve raritním numerem, dnes poznávací značkou zručných kejklířů Davida Pastrňáka s Patrickem Kanem.

Lindros odehrál za kanadský klub 33 partií, víc mu zhuntované tělo nedovolilo. Časy své největší slávy připomněl 11 góly a stejným počtem asistencí.

Když 4. března 2006 odbruslil své jedenácté střídání proti ottawských Senátorům v dalším boji o nadvládu v ontarijské provincii, bylo to naposledy, kdy fanoušci Toronta viděli hráče s osmaosmdesátkou v trikotu Javorových listů.

Brzy se to změní.

Druhým mužem, který oblékne modrobílý dres s číslem 88, bude William Nylander.

Švédský švihák, jehož handrkování o novou smlouvu loni skončilo až za pět minut dvanáct. Poté prožil mizerné časy, mezi mantinely NHL marně hledal ztracenou formu. Sezonu 2018/2019 zakončil se ziskem 27 bodů.

Stále ovšem má pověst nastupující hvězdy zámořské soutěže a teď v ní chce zářit se stejným numerem jako Lindros, Kane či Pastrňák. Možná věří, že symbolická změna mu pomůže zapomenout na trudné období. Odříznout se od něj.

Ač starší ze synů Michaela Nylandera, někdejšího výtečného centra, v NHL dosud hrál jen za jediný mančaft, bude mít už třetí číslo. Začínal se devětatřicítkou, poslední sezony pak oblékal devětadvacítku. Teď vzkazuje fanouškům: "Je o vás postaráno. Přešití dresů je na mě."

Nylander už v minulosti "lindrosovskou espézetku" nosil.

Měl ji na zádech, když hrával doma ve Švédsku za MODO. Ve třiadvaceti letech se k ní vrací, s vírou, že si rozpomene na dřívější výkony. Jen pro připomenutí, v NHL už dvakrát překonal hranici 60 bodů a 20 gólů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.