bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nylanderova smlouva? Vždycky se to řeší do poslední minuty, říká Tavares

13. září 2018, 12:47

Šimon Rogner

Auston Matthews, Mitch Marner a William Nylander. To je trojice, jejíž jména se snad za chvíli budou v Torontu učit i na škole. Jenže zatímco prvním dvěma ještě letos platí jejich nováčkovská smlouva, jejich švédský kolega je o rok předběhl a nový kontrakt stále nemá. On i jeho spoluhráči však věří, že se do začátku sezóny stihne k nové smlouvě upsat.

Když se John Tavares na přelomu června a července rozhodoval, s jakým týmem spojí svoji budoucnost, tázal se nového generálního manažera Kylea Dubase mimo jiné i na to, zda Maple Leafs zvládnou po jeho případném podpisu udržet již zmiňovanou trojici. Odpověď byla kladná a nyní je to právě Tavares, jenž se rozhodl o Nylanderově situaci promluvit.

„Věříme, že tu s námi bude na začátek kempu, a ať se stane cokoli, tak na začátek sezóny. Je důležitou součástí našeho týmu. V červnu jsem se s ním trochu viděl a byli jsme i na ledě. Vím, že se opravdu těšil na budoucnost a na náš tým. Snad se to brzo vyřeší a my se budeme moci připravovat na sezónu,“ doufá kanadský centr.

„On je samozřejmě velkou součástí týmu i budoucnosti, ale celá ta situace už je známá z minulosti, i v ní je pár dalších hráčů. Vždycky se to řeší do poslední možné minuty.“

Nylanderovi skončil po minulé sezóně tříletý nováčkovský kontrakt a stal se tak chráněným volným hráčem. Neměl však právo na arbitráž, a tudíž se nachází ve slabší vyjednávací pozici. Spekuluje se, že zatímco tým by rád podepsal dlouhodobou smlouvu, švédský mladík pokukuje spíše po bridge kontraktu.

Díky němu by si totiž během příštích let mohl připravit lepší podhoubí pro nová vyjednávání a navázat tak na minulý ročník, v němž si v 82 utkáních připsal 61 bodů. Celkově ve 185 zápasech nasbíral 135 bodů.

„Pokračujeme v práci a myslím si, že najdeme řešení,“ řekl minulý týden v rozhovoru pro TSN GM Dubas, jenž neočekává, že se rodák z Calgary dostaví na tréninkový kemp bez smlouvy. „Ale nemluvil jsem s ním, odhaduju to jenom na základě příkladů z minulosti.“

Nylander není jediným chráněným volným hráčem bez smlouvy. Ve stejných situacích se nacházejí také Sam Reinhart v Buffalu, Darnell Nurse v Edmontonu či Josh Morrissey ve Winnipegu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.