bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nyquist zapadl do sestavy Blue Jackets na výbornou

5. prosince 2019, 12:45

Nikola Schindler

Sezona pro Columbus odstartovala víceméně podle očekávání. Tým, který v létě po první vítězné sérii v play off ve své historii přišel o několik špičkových hráčů, letos rozhodně nemá aspirovat na přední příčky. Hodně lidí bylo zvědavo, jak si s touto situací poradí jediná významnější posila, zkušený křídelník Gustav Nyquist.

Zatím se dá říct, že velmi dobře. Minulý pátek na sebe upozornil hattrickem proti Pittsburghu a v tuto chvíli se dělí v pořadí týmové produktivity s osmnácti body o první místo s centrem Pierre-Luc Duboisem.  Je to o to důležitější, že další zkušení hráči, kteří měli týmu v nelehké situaci pomoct, se letos trápí. Především Josh Anderson a Cam Atkinson zaostávají za výkony z předchozích sezon.

Když Nyquist podepsal s Blue Jackets, všeobecný názor byl, že se jedná o slušnou posilu a měl by dobře zapadnout do týmu. To se zatím, pomineme-li prvních pár zápasů na rozkoukání, rozhodně děje. Od té doby zvedl svou formu a je důležité, že se stal hráčem, od kterého se mladíci v týmu mají co naučit. 

To je něco, co Columbus hodně potřeboval, především vezmeme-li v úvahu odliv špičkových hráčů, který tým létě prožil. Mužstvo je velmi mladé - na současné soupisce je hned patnáct hráčů o věku dvacet pět let nebo méně. Nyquist svou hrou zrovna neoslňuje, ale někoho jako on Jackets velmi potřebovali.

Již se zařadil do první pětky týmu a je velmi platný i při přesilových hrách, kde zatím nasbíral pět bodů. Talentovaný křídelník je na cestě překonat své dosavadní kariérní maximum, kterým je 60 bodů z loňské sezóny, kterou rozdělil mezi Detroit a San Jose. Současné tempo v produktivitě by ho umístilo na konci sezony někde okolo šedesátibodové hranice.

Mimoto je tu ještě jedna okolnost, důležitá pro organizaci jako celek - že se Blue Jackets podařilo přilákat kvalitního hráče z volného trhu, který měl možnosti podepsat jinde. Pro tým bude velice důležité nechat minulost za sebou a příliš se neohlížet. Navíc se švédský útočník vyjádřil, že se mu tým, fanoušci i město velmi zamlouvají. I to je důležité, aby byl na výši svou hrou i jako vzor mladým hráčům. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.