bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

O Krejčího je na trhu zájem. Boston se ale k výměně nemá

19. června 2018, 11:30

Šimon Rogner

David Krejčí obléká dres Bostonu už 12 let, během nichž odehrál přes 700 utkání a pomohl svému týmu k úspěchům v základní části i ke Stanley Cupu. Většina fanoušků si ho oblíbila a respektovala ho jako druhého centra za Patricem Bergeronem. Postupem času se ale zejména kvůli jeho snížené produktivitě a efektivitě začali objevovat také kritici požadující jeho odchod. Ti by se mohli brzy dočkat, o služby dvaatřicetiletého Čecha je totiž na přestupovém trhu zájem. Jenže Bruins se k výměně zatím příliš nemají.

Hlavní spekulační vlnu započal v rozhovoru s buffalským rádiem WGR Sports Radio 550 novinář kanadské televizní stanice TSN Darren Dreger. Podle něho se týmy o Krejčího zajímají, ovšem zatím narážejí na odpor Bostonu, který „není ochotný uvažovat“ o jeho výměně a raději by se zbavil Davida Backese.

V souvislosti s Bostonem se v poslední době mluví zejména o zájmu o Ilju Kovalčuka, ovšem informace o Krejčím a Backesovi jsou rovněž zajímavé. Bruins sice nyní deklarují, že nemají o výměnu českého centra zájem, ovšem už jenom to, že naslouchají návrhům, ukazuje to, že pokud dostane generální manažer Don Sweeney na stůl správnou nabídku, může svůj názor velmi rychle přehodnotit.

Krejčímu zbývají ze smlouvy další tři sezóny s průměrným ročním platem ve výši 7,25 miliónů dolarů, v příštím ročníku mu ještě platí neomezená klauzule o nevyměnitelnosti, která se v závěrečných dvou letech změní na omezenou, díky níž si Krejčí může vybrat 15 (respektive 16 po expanzi Seattlu) týmů, do kterých by výměnu akceptoval.

Rodák ze Šternberka je, pokud je zdravý, stále schopen sbírat 50 až 60 bodů za sezónu – letos jich v 64 zápasech zaznamenal 44. Právě zdraví je však Krejčího Achillovou patou, loni v létě podstoupil operaci kolena, v říjnu chyběl měsíc kvůli zranění zad a v prosinci vynechal dva týdny kvůli zranění v horní části těla.

Boston by za Krejčího nedostal kvůli vysokému platu a pochybách o zdravotním stavu žádnou vysokou protihodnotu, ovšem nikdo není nevyměnitelný a Don Sweeney může chtít pomalu začít omlazovat jádro týmu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.