bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

O'Reillyho dny v dresu Avs jsou podle všeho definitivně sečteny

5. února 2015, 18:15

Martin Zíta

Zprávy o tom, že se Colorado pokouší vyměnit útočníka Ryana O’Reillyho se objevily už na začátku sezony, načež mírně utichly. Nyní se s blížící se uzávěrkou přestupů znovu derou na povrch a v zámoří se hovoří o tom, že jediná neznámá v této kauze je, kdy O’Reilly odejde.

Colorado Avalanche by se O’Reillyho nejraději zbavilo ještě před uzávěrkou přestupů, ovšem nemůžeme čekat, že by případné rokování s ostatními týmy uspěchalo. Mladý útočník je natolik žhavým artiklem, že Avs jistě budou vybírat obchodního partnera velmi citlivě.

V Denveru si od trejdu talentovaného středního útočníka slibují zejména posílení defenzivy, konkrétně prvního obranného páru. Jeho odchod ale bude zároveň znamenat velký zásah do útočné vozby a proto je velmi pravděpodobné, že O’Reillyho stěhování se uskuteční v rámci trejdu, který zasáhne více hráčů.

Poměrně hlasitě se hovoří o zájmu Toronta a výměně zahrnujícím Jakea Gardinera a Tylera Bozaka. Proti této teorii však vystoupil expert Darren Dreger. “Něvěřím, že by Toronto mělo vážný zájem. O’Reillymu za rok a půl vyprší smlouva a když se podíváme, kolik vydělává už nyní, tak těžko říct, zda si Leafs mohou dovolit natolik výraznou finanční zátěž,” řekl v pravidelném pořadu na radiové stanici TSN 1050.

Právě smlouva třiadvacetiletého centra bude největší překážkou při přestupovém rokování. Rodák z ontarijského Clintonu pobírá 6 milionů dolarů za rok a jak již bylo zmíněno, aktuální smlouva mu vyprší po následující sezoně. A jeho nový zaměstnavatel asi nemůže očekávat, že by slevil ze své aktuální gáže.

O'Reilly v pozici druhého centra? V tom případě máte ve středu útoku vystaráno.

V lize samozřejmě najdeme týmy, které nemají problémy s platovým stropem a kvalitní centr by se v jejich dresu rozhodně neztratil, ovšem ve většině případů nemohou Coloradu nabídnout požadovanou protihodnotu.

Rozchod Ryana O’Reillyho a Colorada Avalanche po necelých šesti letech rozhodně očekávejte. Pokud nenastane do 2. března, kdy se v NHL zmrazí přestupy, tak si v kalendáři vyznačte druhou polovinu června, to se mimo jiné chystá draftová loterie.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.