bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

O služby Puljujärviho se zatím nikdo úplně nezajímal, zmínil Ken Holland

21. února 2020, 20:21

Jiří Sameš

Všechno nasvědčuje tomu, že útočník Jesse Puljujärvi nebude součástí žádné výměny při letošní uzávěrce přestupů. Dost se hovořilo o snaze Edmonton Oilers poslat hokejistu jinam, k tomu ale podle generálního manažera týmu Kena Hollanda pravděpodobně nedojde.

„Zatím jsem se úplně nesnažil jej vyměnit. A zároveň platí, že se dosud o jeho služby nikdo úplně nezajímal," prozradil Holland.

Protože se Jesse Puljujärvi nedomluvil do 1. prosince na smlouvě, nemůže již letos nastupovat v National Hockey League. Už koncem srpna se rozhodl pro návrat do finského klubu Oulun Kärpät, kde hokejově vyrůstal.

Zde také zůstal, nic mu tam nechybí. Získává zpět sebevědomí a hraje svoji hru. Nemá si na co stěžovat.

V sezoně 2019-2020 Liigy (finská nejvyšší hokejová soutěž – pozn. redaktora) odehrál zatím 48 zápasů, přičemž v nich vstřelil 21 gólů a zapsal celkem 48 kanadských bodů.

Holland v průběhu ledna prohlásil, že bude uvažovat o Puljujärviho výměně. Ale musí v tom prý vidět nějaký užitek pro svůj tým.

„Reálně jsou tady tři nebo čtyři situace, které se mohou stát, co se Jesse Puljujärviho týče," řekl Holland reportérovi Pierru LeBrunovi z uznávaného webu The Athletic.

„Zaprvé... Je mu 21 let a byl čtyřkou draftu. Chcete jej vyměnit za někoho, komu končí smlouva a pomůže vám jen teď v play-off? Vždyť po sezoně může být posila, kterou získáte, pryč," vysvětloval.

„Zadruhé... Jesse a jeho agent mi dali loni v létě jasně najevo, že nechce nastupovat za Oilers. Budu na to brát i nadále zřetel a můžeme jej vyměnit v červnu při vstupním draftu."

„Zatřetí... Pokud nedopadne žádná výměna, měl by se rozhodnout, zda chce hrát v Evropě i v sezoně 2020-2021, nebo zda se chce vrátit do Edmontonu."

Zopakujme si, že Puljujärvimu vypršela po skončení období 2018-2019 tříletá nováčkovská smlouva. O pokračování u Oilers přitom neměl absolutně žádný zájem a chtěl být vyměněn do jiného týmu.

„Nevím, co přinese budoucnost, dokud nezvednu telefon. Už jsem měl několik nabídek, které byly zajímavé. Ale zase ne tolik, abych zmáčkl spoušť. Uvidíme," zmínil ještě Holland.

„Znovu platí, že pokud má být vyměněn při letošní uzávěrce... opravdu jej chcete měnit za posilu na krátkou chvíli? Asi záleží, o koho by se tady přesně jednalo," uzavřel.

Puljujärvi, jednadvacetiletý Fin, odehrál v nejlepší hokejové lize za tři sezony 139 zápasů, ve kterých vstřelil 17 gólů a zapsal celkem 37 kanadských bodů. 

Uzávěrka přestupů NHL 2020 je na programu 24. února.

Sledujte:
Uzávěrka přestupů NHL 2020: O čem se spekuluje v zámoří? – online

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.