bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

O spolupráci s Crosbym a Malkinem jsem ani nesnil, říká Kessel. Do Pittsburghu se těší

3. července 2015, 17:00

Michal Sobotka

Vysvobození z Toronta, i tak by se dal nazvat přesun Phila Kessela do Pittsburghu. Jeden z nejlepších střelců NHL podruhé v kariéře mění dres. U Penguins dostane příležitost zahrát si po boku nejlepších, Sidneyho Crosbyho a Jevgenije Malkina. „Jsem z toho nadšený,“ tvrdí 27letý Američan.

Phil Kessel byl pro Pittsburgh prioritou číslo jedna. Nebylo tak velkým překvapením, že se z Toronta přemístil právě do Pensylvánie. „Nikdy jsem ani nepřemýšlel nad tím, že bych si mohl zahrát po boku Sidneyho Crosbyho a Jevgenije Malkina,“ říká útočník, který v šesti z osmi kompletních sezon pokořil hranici třiceti branek.

Nikdo se nebojí vyslovit, že v dresu Penguins může s klidem dosáhnout na hranici padesáti gólů za jednu sezonu. Po boku Crosbyho i Malkina se “hraje samo“, jak se říká. Kessel je ovšem velmi podceňován také pro své schopnosti připravit góly spoluhráčům. V posledních čtyřech sezonách vždy posbíral více asistencí než branek.

Toronto si zamiloval, nebylo snadné jej opustit

Přestože on a kapitán Dion Phaneuf byli v Maple Leafs pod palbou nespokojených fanoušků, odchod z tradiční bašty hokeje jej trochu mrzí. „Toronto jsem si po svém příchodu zamiloval. Ať už se tu stalo cokoliv, není snadné takové místo opustit,“ tvrdí rtuťovitý útočník. Za šest let v kanadské organizaci ovšem dosáhl na play-off jen jednou. „Play-off je nejlepší částí sezony a já si ho v Torontu moc neužil. Doufám, že v Pittsburghu tomu bude jinak,“ věří.

„Je to skvělá příležitost zahrát si s výbornými hráči. Jsem pochopitelně nadšený,“ míní hráč, který ve 22 zápasech play-off posbíral 21 bodů. V ofenzivní části budou Tučňáci nesmírně silní, ale zapracovat by měli na defenzivě. Jenže kde vzít peníze a nekrást? Na podpis zvučnějšího jména do obrany finance nejsou a Jim Rutherford se bude muset hodně snažit.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.