bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Obhajoba! Penguins rozhodli v samém závěru a získali Stanleyův pohár

12. června 2017, 4:58

Jan Šlapáček

Dlouhých devatenáct let trvalo, než se některému týmu podařilo obhájit Stanleyův pohár. Dokázali to až hokejisté Pittsburghu Penguins, kteří v šestém zápase na ledě Nashvillu vyhráli 2:0 a podruhé v řadě dokráčeli na vrchol NHL.

Nashville Predators - Pittsburgh Penguins

0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 59. Hörnqvist (Schultz, Kunitz), 60. Hagelin (Dumoulin).

Konečný stav série: 2:4

Úvodní minuty utkání napověděly, že se tentokrát fanoušci gólových hodů nedočkají. Hrálo se hodně opatrně a nikdo nechtěl udělat osudovou chybu.

První obrovskou chybu k nespokojenosti domácích fanoušků udělali na začátku druhého dějství až rozhodčí, kdy po zákroku Murrayho přerušili chybně hru a dorážka Sissonse do prázdné branky nemohla být uznána.

Predators se ale touto chybou rozhodit nenechali a nadále se pokoušeli najít recept na vynikajícího Murrayho v brance Penguins. Ten ale podruhé v řadě nakonec nenašli, i když si ve třetí třetině zahráli přesilovou hru pět na tři.

Když se pomalu zdálo, že se duel blíží ke svému konci, tak minutu a pětatřicet sekund před koncem duelu zkusil své štěstí nahozením zpoza brankové čáry Hörnqvist, k jehož radosti si Rinne srazil puk za svá záda.

Nashville na inkasovanou branku okamžitě zareagoval odvoláním brankáře, jenomže k vyhozenému puku do středního pásma po tlaku Predators se dostal Hagelin a kotouč doslova dovezl do opuštěné klece.

Pittsburgh tedy podruhé v řadě dokráčel na samotný vrchol NHL!

P. Rinne (NSH) – odchytal 58:41 minut, 27 zákroků, úspěšnost 96,4 %
M. Murray (PIT) – odchytal 60:00 minut, 27 zákroků, úspěšnost 100,0 %

1. hvězda utkání - Patric Hörnqvist (PIT)
2. hvězda utkání - Pekka Rinne (NSH)
3. hvězda utkání - Justin Schultz (PIT)

Conn Smythe Trophy si po skončení zápasu přebral Sidney Crosby, který si v letošním play-off připsal sedmadvacet bodů a byl svému týmu velkou oporou. Kapitán Penguins tedy zažil obhajobu i z tohoto pohledu, jelikož tuhle trofej pro jednotlivce získal i v minulém ročníku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.