bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Obránce Králů Robyn Regehr: Jsem připraven ukončit kariéru

12. dubna 2015, 10:05

Vojtěch Balon

Po patnácti letech v nejlepší hokejové lize světa se poctivý zadák Robyn Regehr, jehož lze snadno poznat podle nápadně velikých uší, rozhodl pověsit brusle na hřebík. „Toto byl pravděpodobně můj poslední profesionální zápas,“ potvrdil Regehr reportérům po včerejší výhře 4:1 nad San Jose.

Starší a slavnější bratr Richieho Regehra kromě poctivé, obětavé hry přinášel na plac i přirozené vůdcovství. „Není jen dobrý hráč, je i skvělý člověk. Když sem Robyn přišel, v sestavě jsme měli několik mladých obránců, kteří se toho od něj spoustu naučili,“ řekl Sutter a dodal: „Spolu s Greenerem (Matt Greene, pozn. red.) tmelí naší partu a co se profesionality týče, Robyn nám bude ohromně chybět.“

První volba Colorada (devatenáctá celkově) v draftu 1998 do NHL v dresu Avs vůbec nezasáhla, Regehr se totiž záhy stěhoval do Calgary, s nímž v roce 2004 došel až do finále Stanley Cupu – shodou okolností byl tehdy trenérem Flames současný lodivod Los Angeles Darryl Sutter. Poté ještě oblékal dresy Sabres a Kings, celkem v lize odehrál úctyhodných 1089 zápasů, v nichž nasbíral 199 kanadských bodů.

Když mu bylo 19 let, stal se Regehr nejmladším nominovaným hráčem na Bill Masterton Trophy v historii. Svůj debut v NHL si totiž odbyl jen čtyři měsíce po tom, co si ze závažné automobilové havárie odnesl zlomeniny obou dolních končetin.

Ve svém „Labutím jezeře“ proti Sharks strávil poctivý zadák na ledě téměř 22 minut, zapsal tři hity a dvě střely na branku. Jarret Stoll mu po zápase na památku donesl hrací puk. „To bylo pro Reggieho. Ať už si ho nechá nebo ne, myslím, že to je dobrý nápad,“ sdělil po utkání autor jedné asistence.

Už předem se dalo odtušit, že Regehr po tomto ročníku pověsí brusle na hřebík. V létě se spekulovalo o tom, že toto bude jeho poslední sezóna – a tak se také stalo. Srovnat se s tím musí i generální manažer Dean Lombardi, jenž bude muset hledat za pracovitého beka náhradu. „Mluvil jsem s Deanem hned poté, co jsem přišel do Los Angeles. Ptal se mě, jak dlouho si představuji, že budu ještě hrát. Řekl jsem mu, že odkroutím dva roky a pak se rozhodnu podle toho, v jakém stavu bude moje tělo,“ řekl Robyn Regehr.

„Takové rozhodnutí je vždycky ohromně těžké, nějakou dobu jsem o tom přemýšlel. Musíte brát v potaz rodinu a také to, jak je na tom vaše tělo, zdali by ještě zvládlo další rok v zápřahu. Je to zásadní rozhodnutí, ale myslím, že už jsem o něm přesvědčen,“ nastínil vítěz Stanley Cupu z roku 2014, jak se rozhodoval.

Ač je Kanaďanem, Robyn Regehr se narodil v nehokejové Brazílii (město Recife) a s rodiči vyrůstal v Indonésii, bezpochyby se tak zapíše do historie jako nejlepší v Brazílii narozený hokejista všech dob.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.