bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Obránce Miller se stěhuje, Golden Knights ho vyměnili do Buffala za volby v draftu

29. června 2019, 14:18

Ondřej Mach

Tři dny před otevřením trhu s volnými hráči ohlásila organizace z města hazardu další výměnu. Do Buffala zamířil obránce Colin Miller, Vegas na oplátku obdrží jeden výběr ve druhém kole draftu 2021 a v pátém kole draftu 2022. Golden Knights tak pokračují v uvolňování místa pod platovým stropem.

Šestadvacetiletý bek v National Hockey League nastupuje čtyři sezony, minulý ročník v 65 zápasech zapsal celkem 29 bodů (3 branky, 26 asistencí). Rok předtím byl dokonce nejproduktivnějším obráncem Rytířů a týmu pomohl až do finále Stanley Cupu, když zaznamenal osobní maximum v počtu bodů - 41 (10 branek, 31 asistencí).

Loni v létě podepsal čtyřletou smlouvu na 15,5 milionu dolarů, která mu průměrně vynese 3,8 milionu dolarů za rok. Klub se však dostal přes platový strop a Miller tak byl jedním z kandidátů na případný trejd. Už ve čtvrtek byl vyměněn útočník Erik Haula, jenž bude příští rok hrát za Carolinu. 

I po odchodu těchto dvou hráčů však Vegas překračuje zhruba o jeden milion platový strop, který pro příští sezonu činí 81,5 milionu dolarů. 

Golden Knights si Millera vybrali v rozšiřovacím draftu v roce 2018. Předtím působil v Bostonu, kde během dvou let odehrál 103 klání a připsal si 29 bodů (9 branek, 20 asistencí). 

Buffalo tak pod novým trenérem Ralphem Kruegerem posílilo obranu, Miller se zařadí po bok Rasmuse Dahlina, Zacha Bogosiana, Rasmuse Ristolainena nebo Marca Scandelly. 

Očekává se však, že Bogosian nestihne začátek ročníku kvůli dubnové operaci kyčle. Mužstvu bude nejspíše chybět i obránce Lawrence Pilut, poté co minulý měsíc podstoupil operaci ramene. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.