bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Obránce Moravčík v Montrealu končí a míří do Evropy. Vrátí se do Plzně?

29. ledna 2019, 5:43

David Jahoda

Obránce Michal Moravčík alespoň prozatím sekl se svým snem o NHL. Se zástupci Montrealu Canadiens se dohodl na rozvázání smlouvy, kterou podepsal v létě, a má namířeno zpátky do Evropy.

Když v létě po mistrovství světa v Dánsku podepsal společně se svým spoluhráčem z Plzně Davidem Skleničkou dvouletý kontrakt s Montrealem Canadiens, představoval si to trochu jinak, než to nakonec dopadlo.

Michal Moravčík se do prvního týmu kanadského velkoklubu neprobojoval a zamířil do AHL. Jenže ani tam se 24letému rodákovi z Klatov příliš nedařilo (20 zápasů, 1+2), proto musel do nižší soutěže ECHL, kde nakonec odehrál čtyři utkání s bilancí dvou bodů za dvě asistence.

To, co přišlo teď, bylo jen logickým vyústěním.

Moravčík se s Canadiens dohodl na rozvázání smlouvy, která byla podepsána na dvě sezony v celkově hodnotě 1,85 milionů dolarů.

Montreal zařadil Moravčíka na takzvaný bezpodmínečný seznam volných hráčů. Z něj si jej může během 48 hodin vybrat jiný tým z NHL. To je ale v tomto případě krajně nepravděpodobné.

Moravčíkovy další kroky tak povedou do Evropy. Posílí před uzávěrkou přestupů Plzeň, kde hokejově vyrostl a v jejímž dresu si řekl o zájem ze zámoří?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.