bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Obrat v případu Kessel: Podle Rutherforda k jeho výměně spíše nedojde

13. června 2018, 8:00

Petr Sumbal

Phil Kessel zažil v dresu Pittsburghu zatím tři skvělé roky. Dvakrát si na konci sezóny sáhl na Stanley Cup, letos pro změnu zažil svůj bodově nejplodnější ročník v kariéře. Po skončení sezóny se však šuškalo o útočníkových neshodách s koučem Mikem Sullivanam a pravděpodobné Kesselově výměně. V pondělí ovšem přidal svůj pohled na věc také generální manažer Penguins Jim Rutherford a podle něj k výměně nedojde.

Phil Kessel zažil svou skutečně životní sezónu, minimálně po osobní bodové stránce určitě. Třicetiletý americký útočník zaznamenal v plné porci 82 zápasů základní části 92 bodů za 34 branek a 58 asistencí. Dalších devět bodů ve dvanácti zápasech pak přidal v play-off. V něm ale Pittsburgh nezvládl druhé kolo proti pozdějším vítězům Washingtonu Capitals.

Hned po vyřazení se začaly nést sociálními sítěmi fámy, že si Kessel nesedl s trenérským štábem Pittsburghu, a to zejména s hlavním koučem Mikem Sullivanem. GM Penguins Jim Rutherford se navíc nechal na tiskové konferenci slyšet, že hodlá mužstvo okysličit: „Je zřejmé, že nějaké změny udělám. Nemohu vám dát ale přesnou odpověď, kdo na ně doplatí.“ Hned se tak začalo spekulovat, že jedním z těch, kteří tučňáčí družinu opustí, bude právě Kessel.

V podělí však Rutherford znovu promluvil do médií a tentokrát naopak spíše podpořil teorii o Kesselově setrvání. „Myslím si, že vše dokážeme urovnat,“ vyjádřil se GM Pittsburghu optimisticky směrem k usmíření Sullivena s Kesselem pro plátek Pittsburgh Post-Gazette.

Po vypadnutí Pittsburghu se čile spekulovalo, kam by mohl Kessel zamířit, padaly možnosti jako Calgary, Columbus, Vegas nebo Minnesota. Nakonec je však nejpravděpodobnější, že Kessela budeme dál sledovat v dresu Pittsburghu, kde má ještě smlouvu na čtyři léta.

Vzájemné neshody si mimochodem Kessel se Sullivanem žehlili i loňské léto, to se sešli na obědě a vše si v rámci možností vyříkali. K něčemu podobnému možná dojde i nyní. „Možná uspořádáme nějakou schůzku, ale to teď není důležité. Jak ale znám Phila a Mikea a jejich vášeň pro vyhrávání, až se sejdou na tréninkovém kempu, bude vše zapomenuto.“

„Během tří let padaly rozdílné názory ohledně toho, ve které formaci by měl Phil hrát,“ uznal Rutherford. „Ale vždycky panovala mezi hráčem a trenéry bezproblémová komunikace, a na tom se nic nezměnilo. Jediné, co se změnilo, je, že předchozí dva roky jsme vyhráli Stanley Cup, takže o výměně nikoho nenapadlo mluvit. Letos jsme nevyhráli, tak se z toho stalo v médiích velké téma,“ uzavřel Rutherford.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.