bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Obrovská ztráta pro Lightning! Steven Stamkos musí na operaci

29. února 2020, 22:11

Jiří Sameš

Skutečně obrovská ztráta pro Tampa Bay Lightning! Viceprezident a generální manažer týmu Julien BriseBois dnes oznámil, že útočník Steven Stamkos podstoupí v pondělí 2. března operaci břišního svalu.

Chirurgický zákrok provede Dr. Michael Brunt, a to na Washington University v St. Louis, Missouri. Doba rekonvalescence se tady odhaduje na šest až osm týdnů.

Steven Stamkos měl zdravotní potíže už delší dobu, i přesto nastupoval. Doufal, že tak zbytek sezony zvládne.

Naposledy se na ledě objevil v úterý, kdy Lightning přivítali na domácí půdě divizního soupeře, Toronto Maple Leafs (prohra 3:4). Z utkání ale po druhé třetině odstoupil.

Pokud se naplní prognózy, bude Stamkos mimo hru po zbytek základní části. Návrat se potom může odehrát v prvním kole play-off.

Z vážných zranění už jinak hokejista zažil zlomeninu pravé holenní kosti (období 2013-2014), operaci kvůli krevní sraženině poblíž pravé klíční kosti (2015-2016) a operaci kvůli utrženému menisku v pravém koleni (2016-2017).

Vynechat musel neskutečné množství zápasů, vinou prvně uvedené zdravotní komplikace navíc přišel o ZOH 2014 v Soči.

Stamkos, třicetiletý Kanaďan, odehrál v sezoně 2019-2020 zatím 57 zápasů, přičemž v nich vstřelil 29 gólů a zapsal celkem 66 kanadských bodů.

Hokejisté Tampy mají na svém kontě aktuálně čtyři prohry po sobě, v tabulce Atlantické divize jsou na druhém místě (bilance 40-19-5).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.