bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Obsazeno! vzkázal Mrázkovu rádci. V ruce ale drží Černého Petra

11. července 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

Na rozdíl od Petra Mrázka společnou řeč s Carolinou nenašel a hned po otevření hráčského trhu zamířil jinam. Kanadský gólman Curtis McElhinney už nebude u Hurikánů povzbuzovat sedmadvacetiletého Čecha a radit mu. Osvědčený tandem se rozpadl. "MaC" se nyní pokusí uspět v Tampě.

Nač potřebují Lightning dalšího gólmana?

Vždyť Andrej Vasilevskij získal za báječné výkony svou první Vezinovu trofej, ještě na rok je podepsaný také Louis Domingue, který mu letos kryl záda.

Ostatně byl to právě Domingue, kdo vtipně glosoval McElhinneyův podpis. "Sedadla obsazena," bliká na jeho twitteru u scény ze slavného filmu Forrest Gump. Ostatní školáci v ní s nelibostí sledují, jak nešťastný klučina hledá volné místo v autobuse.

Jenže situace u Bolts bude patrně odlišná a Černého Petra bude držet v rukou u fanoušků, a fanynek zvláště, oblíbený Domingue. Letos pochytal 90,8 % střel, průměrně inkasoval 2,88 gólu za večer a připsal si 21 výher.

McElhinney si vedl na první pohled podobně, vyhrál o jeden mač méně, úspěšnost zákroků vytáhl na 91,2 % a průměrně obdržel 2,58 branky za zápas. Pokročilé statistiky ovšem jednoznačně hovoří v jeho prospěch.

Zatímco Domingue zůstal poměrně výrazně za očekávanou úspěšností a tolik příležitostí dostal jen kvůli zlomené noze Vasilevského, McElhinney se překonával. Šestatřicetiletý veterán tak patrně o deset let mladšího krajana z pozice týmové dvojky vystrnadí.

Tampa s "MaCem" počítá, dala mu dvouletou smlouvu na 2,6 milionu dolarů. Lightning navíc poté podepsali ještě další dva brankáře alespoň se stopovými zkušenostmi z NHL, na farmě by se tak mohli o práci podělit Spencer Martin se Scottem Wedgewoodem.

A co Domingue?

Možná bude ze školního autobusu jako nadbytečný vysazen. Ostatně nejeden příznivec ambiciózního floridského klubu se s ním na sociálních sítí už loučí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.